Värien taisto: baccat liputettiin ulos kisasta

torstai 23. tammikuuta 2014


Eihän tästä mitään näin tule. Vaikka baccatumeista on leikelty korkeimpia oksia pois, ne menevät reippaasti yli omien lokeroittensa ja saavat vierasta valoa. Kaikki ovat yli puolimetrisiä, paitsi punainen, joka on vain 25 cm korkea. Sen looshia korotettiin, että se ei saisi valkoista valoa.

Satoisuudessa näillä oli suurimmat erot. ESL:n alla oli jo 7 raakiletta, akvaariovalolla 1 pieni, valkoisella ei vielä yhtään ja punaisella vain muutama kukka, nekin paljon muita myöhemmin. Runkojen paksuuksissa ei ollut suuria eroja, useimmat olivat vähän päälle 7 mm, punainen alle 6. Näiden kisa on nyt ohi.

Ruukutin baccatumit uusiin ruukkuihin. Leikkasin multapaakun puolesta välistä veitsellä poikki ja jätin chinenset jatkamaan kisaa. Baccatumien jättämän aukon täytin mullalla. Ruukutuksessa ESL:n sato väheni, kun pari raakiletta putosi, mutta kisahan oli jo ohi. Kuivumista oli näissäkin havaittavissa, joten eivät ne hyvin voineet, mutta eipä ihme, tuommoiset roikaleet muutaman desin mullassa.

Nyt saivat chinenset kasvutilaa ja valoa, mutta kasvavat kyllä vinoon, kun ovat ruukkujen päissä. Olisi pitänyt siirtää ne keskellä, mutta en halunnut häiritä niiden kasvua enempää. Näistä asetelmista jatketaan kisaa:

Akvaariovalo 23 cm, valkoinen led 18 cm, puna-sininen led 9 cm ja ESL 14 cm

Aika vähän on kasvua tapahtunut edellisestä mittauksesta, mutta ehkä se nyt alkaa, kun Rocatot pääsevät eroon varjostajistaan. Valoja laskin taas, kullekin taimelle tasapuolisesti sama määrä valoa, vaikkakin eri väristä. Ainakin raakileisiin asti jatketaan, elleivät kasva yli seinien sitä ennen.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.