Santa Natalia - rocoto Perusta

tiistai 28. tammikuuta 2014


Chilibloggari Caj Koskiselle viime kesänä suoraan Perusta tulleista rocotoista hän otti siemeniä talteen ja jakoi niitä muille harrastajille. Silloin sille myös annettiin nimi, jotta tiedetään, mistä puhutaan. Meillä tämä Perun alkuperäiskasvi yritti tehdä kukkanuppuja jo kuukauden vanhana joulukuussa, mutta nyt se on ryhtynyt tosi toimiin ja saanut kukkia avautumaan. Kukassa on aika paljon valkoista pubescensin kukaksi, mutta ei niin paljon kuin Rocoto Red Peruvianilla. Samasta suunnastahan nämä tulevat.

Rocoto Santa Natalia (C. pubescens) on näihin päiviin asti saanut kasvaa taimiruukussa ja taimivalon alla, mutta nyt se pääsi kukinnan kunniaksi isompaan ruukkuun ja ikkunalle. Kasvu on tyypillistä pubescenseille, 15 cm korkea ja 50 cm leveä. Se ei ole vielä kolmeakaan kuukautta vanha, joten ajoissa ollaan vieläkin.

5 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Upea kasvi!

Unknown kirjoitti...

Vau! Kukka onkin hieno! En malta odottaa, että oma aloittaa kukinnan.

Chiliharri kirjoitti...

Upea on tuo ylin myös kuvana. Minkähänlaisella putkella lie tuo 550D varustettu?

Chilivaari kirjoitti...

Olisi tuon kokoisen kait vakio kittilasillakin saanut, mutta minulla oli 60 mm makro:
http://chilivaari.blogspot.fi/2012/09/ylistys-makrolinssille.html
Ongelma on enemmänkin valon laatu ja riittävyys. Aurinkoisella ikkunalaudalla se onnistuu, mutta jalusta piti unohtaa, kun sillä ei pääse kasvin päälle sopivaan kulmaan. Käsivaralta pitää vain kuvata niin monta, että joku on edes vähän terävä.

Chiliharri kirjoitti...

Arvelinkin jotain tuonkaltaista lasia. Ei mun 350D piirrä kittilinssillä tuollaista jälkeä. Mun pitkäaikainen lempiputki on ollut tuo 50mm/1.4 USM.
http://i1232.photobucket.com/albums/ff369/Chiliharri/parveke092011/IMG_3334.jpg
Pitäis tuo runkokin päivittää ennen uusien putkien hankintaa.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.