Eilen parvekkeen pakkasesta sisään keräämäni kaksi Aji Amarilloa maustoivat sopivasti jauhelihakeiton. Paloittelin ne niin isoiksi, että chiliä löysi vielä lautaseltakin. Maku oli tasaantunut keitossa, mutta oli se hieno. Sääli, ettei noita ole enemmän kypsänä. Pari vihreää siellä vielä roikkuu ja kuivattuna niitä on komerossa. Se ei ollut kovin satoisa, mutta kasvoi kuin köynnös parvekkeen itänurkassa ja lopulta pitkin kattoa. Vartta on 3,6 metriä, chilit lämpimässä kasvaessaan n. 12 cm, nämä alle 10 cm. Maku on maineensa veroinen. Samalla nimellä näyttää olevan liikkeellä toinenkin versio, sillä jotkut Amarillot kasvattelevat yli 20 cm mittaisia chilejä ihan säännöllisesti. Niidenkin makua on kehuttu.
Taisi kamera saada vähän huurretta linssiin, kun sen kanssa kävin kylmällä parvekkeella, sen verran sumuinen on kuva.
Ají Charapita – Pieni mutta tulinen ihme Perusta
4 viikkoa sitten
1 kommenttia:
Omat Aji amarillot kasvamassa, ja toivona on että saisin tällä kaudella myös maistaa. Tää on oikeastaan se mitä eniten odotan. Mulla on pientä amarillo mallia. Luin jostain et niit on kolmee ja mun on ilmeisesti niistä pienintä. No ainakin Fatalii kehui tämän makua ja se suu on marinoitu niin monis liemis et luulis tuntevan et onko aihetta kehuun.
Lähetä kommentti
Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.