Ulkoistetaanko chilit?

perjantai 22. tammikuuta 2010

Ihan vielä en aikonut viedä ulos chilejäni, vaikka ajan henki sellaista vaatisikin. Saattaisivat chilit unohtua sinne parvekkeelle kuin laukut Helsinki-Vantaalle. Eilinen uutinen pääministerin tietokoneelta varastetun kuvan kauppaamisesta sensaatiolehdelle sai minut pohtimaan ulkoistusta uudemmankin kerran. 


Valtioneuvoston turvallisuusjohtaja selitteli iltauutisissa: ATK-toiminnat on ulkoistettu ja pääministerin tietokonetta korjaamaan lähetettiin ulkoistetun firman harjoitteleva työntekijä, joka ei voinut vastustaa kiusausta "lainata" muutama mehevä kuva ja yrittää niillä saada vähän levennystä leipäänsä. On tästä omakohtaisempaakin kokemusta. Poikani asenteli pari vuotta sitten juurikin kyseisen Vantaan laukkufirman tilapäisenä työntekijänä aivan toisen ulkoistetun firman laskuun ulkoministeriöön ison sarjan tietokoneita, muistit ja käyttöjärjestelmät. Olisi sinnekin voinut kätkeä vaikka mitä koneiden sisuksiin. Toki turvaluokitus tehtiin Supon toimesta, mutta sairauslomien ajaksi sinne otettiin ketä tahansa henkilöstövuokrauksen lähettämiä heppuja, homma kun oli myöhässä noiden turvatarkistuksien vuoksi. Mitenkähän maan turvallisuus makaa, kun valtiosalaisuudet ovat näin heikoissa käsissä? Tarkoitan tietenkin päällikköä ja ulkoistuspäätöksen tekijää.


Korjauksena tilanteeseen tietotekniikkapäällikkö kertoi tästä lähtien tehtävän niin, että ulkoistetun korjaajan työtä seuraa laitoksen oma henkilö. Tällaisesta byrokratiasta ovat itäisen naapurimaan suuret klassikot kirjoittaneet meheviä romaaneja jo 1800-luvun puolivälissä. Olisi siinä aihetta nykykirjailijoillekin.

1 kommenttia:

Kaltsu kirjoitti...

Eihän tämä aiheeseen liity mitenkään, mutta ajattelin mainita, että sinulta saatu PI-260567 on kasvattanut komean "hännän", joten pakkanen ei vaikuttanut itävyyteen. Yhden laitoin, joten itävyyprosentti 100%.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.