Aji Ahuachapáu 1.1.klo 11.11

perjantai 1. tammikuuta 2010

Matalalla on aurinko vielä uutena vuotenakin 2010 klo 11.11.
Kuvasin varhaista satoa varten aikaisin kylvämääni baccatumin taimea ja kuvasta havaitsin, että päiväys oli 1.1.10.11.11. Ensi vuonna voisi yrittää vielä tasaisempaa sarjaa. Tarkoitukseni oli vain kertoa, että taimet kehittyvät hyvin eri tahtiin. Tämä baccatum on melkein viikon edellisen jutun pubescensia nuorempi, mutta selvästi isompi, varsinkin korkeampi. Saman 23W lampun alla ne ovat kasvaneet, mutta nyt siirsin tuon ikkunalle kuvaa varten. Hämärää on keskipäivälläkin.

Tämä chili on Aji Ahuachapáu, josta en tiedä paljoakaan. Tuskin se kuitenkaan köynnökseksi tai hirveän korkeaksi kasvaa, vaikka alku onkin ripeää. Oranssit, keskimittaiset ja keskituliset hedelmät sillä pitäisi olla ja alkuperämaaksi veikkaisin El Salvadoria Väli-Amerikassa. Siellä on Ahuachapán niminen maakunta, jolla on samanniminen pääkaupunki. Kaupunki on Maya-intiaanien perustama 400-luvulla ja siellä on hienoja suihkulähteitä ja upeita vuosisatoja vanhoja rakennuksia, kertovat nettiesittelyt. Ei mikään tuppukylä. Ilmasto on trooppista, lämmintä ja kosteaa. On siinä taimella totuttelemista meikäläiseen ilmastoon.

2 kommenttia:

Kaltsu kirjoitti...

Kasvatatko tuota CAP 220 ekaa kertaa, meinaan vain että oletko päässyt maistamaan? Pitäisi ilmeisesti olla verraten maukas, eikä niin kovin tulinen. Itse olen harkinnut tämän kasvattamista. Tarvitsee varmaankin pistäää siemeniä tilaukseen.

Chilivaari kirjoitti...

Aivan ensimmäinen tutustuminen on minulla menossa. Monet sitä ovat Chilifoorumilla maininneet kasvattavansa, mutta tuloksista kuulee harvemmin. Käyttötapoihin ja makuun liittyviä kommentteja kaipaisin kasvattajilta enemmänkin.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.