Eilisen auringon muistelua

keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Purinpa uudesta kamerastani (EOS 550D) vielä aurinkoisen päivän kuvia.
Rocoto Riesenit aloittivat kukinnan samana päivänä sekä kananP:llä ruokittu että normaalilannoituksella ollut. Kukat ovat tyypillisiä pubescensin kukkia, noiden perusteella sitä ei voi tunnistaa. Nämä rocotot täyttävät 3 kk ensi viikonvaihteessa ja ovat vastoin nimeään melko pieniä, 20 cm korkeita ja 30 leveitä.

Puca Uchu (Aji Rojo), jonka kasvua ihastelin toista viikkoa sitten kaksikymmensenttisenä, on nyt aloittanut todella venymisen. Se on kaksi kuukautta vasta ensi viikolla, mutta korkeutta on jo 35 cm ja isoimmat lehdet ovat 20x15 cm. Kasvu on niin tukevaa, että sitä voisi epäillä jopa chinenseksi, mutta ei minulla ainakaan ollut samaan aikaan niiden siemeniä käsittelyssä. Kovin tämä kuitenkin poikkeaa toisista baccatumeista. No, kohta tuohon saadaan varmistus, sillä latva on alkanut haarautua ja haaroissa on nuppuja. Tämä sai isomman ruukun jo eilisessä vaihtosessiossa.

3 kommenttia:

Pieni Lintu kirjoitti...

Vautsi, hienolta näyttää! Olen yrittänyt tuota rakasta kannustaa ottamaan kuvia omista chilikasvatuksistaan..tuollahan ne on terassilla ja lunta puolisen metriä ruukkujen päällä. ;) Eipä niistä mitään tullut ja syksyllä ei jaksanu edes ruukkuja tyhjätä..nooh.. ;) Ravitti ja Haba majailee anoppilassa ja voivat hyvin..kukkasiakin jo on. Saas nähä mitä niistä tulee..syksyllä taisi jokunen palko olla. :)

Anonymous kirjoitti...

Mitä olet tykännyt uudesta Canon EOS 550:stä? Itselläni on EOS 450 ja tuo uusi malli kiinnostaa kovasti.

-MadDog-

Chilivaari kirjoitti...

Kun 300D:stä päivitin, niin kyllä 7:ssä vuodessa jotakin edistystä on tapahtunut. Tietysti HD-video, mutta erityiskiitoksen antaisin kittilasille, jonka piirto on parantunut huimasti. Kuvanvakaaja on vanhalle kädelle gutaa ja säätömahdollisuuksia on paljon lisää, mm. kontrastinsäätöä. Oli jo aika vaihtaa varsinkin kun vanhalle on ottaja, 7v pojanpoika kuvailee innolla sillä.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.