Kukkaa pukkaa

torstai 25. maaliskuuta 2010Kukintaa aloittelevat monetkin talvehtineet ja tämän vuoden kylvöksistä on noiden rocotojen seuraksi tulossa muitakin lajeja.

Tänään aukaisi ensimmäisen kukkansa Chinese Pot Chilli, pieni annuumi, jolla on pienet valkoiset kukat. Koko kasvi on hento  ja sen chileistäkin odotetaan tyyppiä "pieni kiinalainen". Kukka on vain n. 13 mm leveä, pienimpiä chilin kukkia, mitä olen tavannut, mutta aikainen se on. Taimi on kasvanut vasta alle kaksi kuukautta ja korkeutta on 30 cm, mutta haaroja ja nuppuja on runsaasti. Tuo pitäisi sijoittaa johonkin ruukkuun tai amppeliin, missä se saisi levitä vapaasti. Nyt sitä painavat sivuilta intialaiset, jotka eivät vielä aio kukkia.
Baccatum Aji Ahuachapáu eli Cap 220 on kukkinut jo muutaman päivän, itse asiassa se aloitti tarkalleen kolmen kuukauden iässä, kuten monet chilini ovat tehneet. Sen kukka on tyypillinen baccatum, täplikäs ja iso, 25-30 mm leveä. Kasvi alkaa lähennellä puolen metrin korkeutta, mutta varret ovat edelleen turhan rentoja, taitavat vaatia tukikepit, kun satoa alkaa kasvaa.
Terälehtiä on kukassa yleensä kuusi, mutta myös seitsemää esiintyy ja kuvatessani bongasin myös viisisakaraisen. Terälehtien väripilkut ovat tällä selvästi ruskeat. Ne voivat olla myös vihreitä tai vihertävänruskeita ja niissä voi olla selvempiä kuvioita. Niistä voi olla apua tunnistamisessa, mutta samoja yhdistelmiä esiintyy monella lajikkeella ja värikin voi vaihtua kukkien vanhetessa. Suositun Lemon Dropin lisäväri on kuitenkin selkeästi vihreämpi ja kuviokin on erilainen.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.