Tuoretta satoa tulossa?

keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Tulipa vilkaistua ikkunallani vallitsevaa chilipöheikköä vähän tarkemmin ja tuollainenhan siellä varjoissa lymyili.
Rocoto Red Peruvian siinä aloittelee hedelmän kasvatusta. Tämähän on kukkinut jo kuukauden ja sinä aikana vaihdoin sen isompaan ruukkuunkin. Eipä se siitä pahemmin häiriintynyt.
Kun jatkoin tutkiskelua, löytyihän sieltä ikkunan sivusta toinenkin, Rocoto Riesen on jo sulkemassa yöksi kukkiaan ja lehtiään, mutta raakile siinä on. Tämä onkin mielenkiintoisempi tapaus, kanankakkaa ruukun pohjalla ja asustaa edelleen maitopurkissa. Isompaan ruukkuun vaihdetut ja normaalimmin lannoitetut kukkivat nekin, mutta tulosta ei vielä ole syntynyt.

Molemmat rocotot tulivat taimelle joulukuun puolivälissä. Annuumit ovat nopeampia, mutta useimmat baccatumit ja chinenset ovat kolmen kuukauden vanhoina alkaneet kukkia ja monet ryhtyneet kasvattelemaan ensimmäistä satoaan viikon kuluessa kukinnan alkamisesta, eli normaaliaikataulussa sikäli mennään. En vain uskonut sitä pubescenseista.

Älkää sitten ottako tätä lannoitusohjeena! Pubescensille kanankakkaa? Siinähän on runsaasti typpeä ja typpi on myrkkyä puben kukinnalle, sanotaan chilifoorumilla. Minä olen ymmällä, mutta kun noita on kolme samanlaista, tämmöinenkin kokeilu piti tehdä.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.