Valkoisia variaatioita

perjantai 19. maaliskuuta 2010

Tuollainen kukka ilmestyi Rocoto Red Peruvianiin ensimmäiseksi kolmisen viikkoa sitten. Kukintaa on jatkunut, raakileita ei vielä ole muodostunut, mutta kukkien väri on vaihdellut aika tavalla. Kun tuo on ainakin minulle uutta pubescensien kasvattelussa, esitänpä nyt muutamia variaatioita. Muunnoksia tapahtuu samassakin kasvissa, eli lannoitus tai valo tuskin niitä aiheuttavat. Minulla on noita 3 ja kaikki käyttäytyvät samalla tavalla.


Aika yleistä on, että kukan sisäosa on vaalea, mutta väriä on ulkopinnassa.Aivan valkoisiakin kukkia esiintyy.  Ja samassa kasvissa on toisilla oksilla värikkäämpää, toisilla vaaleampaa. Tämäkin on siis Rocoto Red Peruvian. Kaikki taimet ovat Fataliin laatusiemenistä ja nyt kolmen kuukauden ikäisiä.


Laitetaanpa lopuksi vielä vertailuksi tyypillinen pubescensin kukka, ikkunallani useamman taimen voimalla kukkiva Rocoto Riesen (Grande). Siinä ei juuri vaihtelua esiinny, mitä nyt kukat ovat enemmän supussa ja haalistuvat vähän ikääntyessään.

Kuvista löytyy isommat versiot niitä näpäyttämällä.

4 kommenttia:

Titta kirjoitti...

Oho, onpas kauniita kukkia! <3

Minbaari kirjoitti...

Tuo siis näyttää olevan normaalia värinvaihtelua pubeille, koska omissa Ulupicoissa tota kukkien väri vaihtelua on näkynyt myös.

Olisiko sillä sitten jotain tekemistä sadon muodostumisen kanssa. Kun sinulla nuo Rocoto riesen ja RPR tekevät raakileita, kuin myös oma Ulupicani...?

Chilivaari kirjoitti...

No on kyllä saman näköisiä variaatioita sinun Ulupicassasi. Kummalla meistä on vääriä siemeniä? Vaiko molemmilla?
Ulupica tämä minun Peruvian ei kuitenkaan ole, sillä ensimmäinen raakile on jo peukalonpään kokoinen. Eikös Ulupica ole pienempi? Kasvi muistuttaa kyllä koko olemukseltaan tyypillistä tukevaa pubescensia.

John Fiedlerillä oli kuva valkokukkaisesta pubescensista, joten sellaisia on.
Minbaarin Ulupican kuvat: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=6705.msg88182#msg88182

Minbaari kirjoitti...

Eihän Ulupicasta pitäisi tulla kovinkaan isoja chilejä. Valkokukkaisessa Ulupicassani kasvaa nyt kaksi n. pikkurillin pään kokoista raakiletta.

Vääriä siemeniä tai ei? Tiedä häntä.. Olenkin miettinyt myös voisiko c.praetermissum lajiketta olla mukana kuviossa..? Olisi hieno nähdä vaikka risteytys c.cardenasii var. praetermissum tai c.pubescens var. praetermissum, vaikkei ne kovinkaan mahdollisia olisikaan.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.