Machu Pichu yllättää edelleen

keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Kymmenen päivää sitten vaihdoin chinense Machu Pichulle isomman ruukun ja epäilin sen samalla pudottelevan kukkansa. Niin vähän minä tiedän.
Machu Pichu (C. chinense)
Sehän sopeutui uuteen multaansa heti, jatkoi kukintaa ja kasvua ja tuossahan ovat  ensimmäiset raakileetkin näkyvissä. Ehkä tiiviin juuripaakun repiminen auttoi.
Nyt muistuu mieleen jo 2008 lanseeraamani hokema: "Jouluksi taimelle, Vapuksi pöytään". Kun Aji Amarillon kypsyminen kestää yli kaksi kuukautta, monet habanerot saavat väriä jo kuukauden jälkeen. Tämähän nyt ei varsinainen Habanero ole, mutta niiden sukua kuitenkin.


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi!Mulla habaneron ruukun vaihdon yhteydessä rupesi kukat tippumaan kolmisen viikkoa sitten ja loppua ei näy!Nyt täytyy laittaa mietintämyssy päähän ja ihmetellä mitä tein väärin!

Chilivaari kirjoitti...

Sehän on normaalitapaus, tämä on poikkeus, siksi minä sitä ihmettelinkin. Kuukausi siinä yleensä menee ihmetellessä. Jos valoa on tarpeeksi (ja eteläikkunalla on jo), ensi viikolla sen pitäisi aloittaa.

Leena K kirjoitti...

Hei!
Voit käydä hakemassa Inspiroiva blogi- tunnustuksen blogistania: http://puutarhailmioita.blogspot.com/2012/03/tunnustus-inspiroi.html

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.