Mitähän tästäkin tulee?

torstai 8. maaliskuuta 2012

Tasmanian Red (C. chinense ?)

Tasmanian Red on näitä outoja uusia lajikkeita. Se tuli minulle australialaisen siemenmyyjän kautta, mutta chilin ja nimen kerrotaan olevan jostakin Karibialta, ei Australiasta. Sen väitetään olevan lajiltaan chinense, mutta monetkaan tuntomerkit eivät toistaiseksi viittaa siihen suuntaan. Heteiden varret tosin ovat loistavan violetit, värikkäämmät kuin useimmissa chinenseissä. Kukan muoto on annuumin ja väri koristeannuumin. Kukkia ei myöskään kasva ryhmissä kuten chinenseillä yleensä. Lehdetkään eivät ole habanerojen tapaan ryppyiset, vaan muistuttavat lähinnä frutescensin lehtiä tukevuudeltaan. Katsotaan ja maistellaan nyt ensin, mutta eiköhän tuo aikamoinen lajien sekoitus ole.

,Kasvi on edelleen 7 cm taimiruukussa, vaikka sillä on korkeutta jo melkein 40 cm. Sen taustalla näkyy viime keväisen kukinnan seurauksena kasvanut sitruuna. Tasmanian Red on kukkinut jo viikon verran. Kukinta alkoi täsmälleen kaksi kuukautta taimelle tulosta. Tämä nopeuskin viittaa enemmän annuumiin kuin chinenseen. Olen pitänyt normaaliaikana habaneroille kolme kuukautta taimelle tulosta kukintaan, mutta annuumeille kuukausi tai puolitoista on mahdollista.

Tästä chilistä käytetään myös nimeä Habanero Tasmanian Red, vaikka habanero se ei nyt ainakaan ole. Kukat voivat olla vielä värikkäämpiä kuin minulla nyt.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Morjens!Löysin pussin siemeniä ja en tiedä mitä ne on!Ovat monen vuoden takaisia ja istutin ne saa nähdä lähtevätkö kasvamaan!Oletko hyvä tunnistamaan lajin jos suostuvat kasvamaan/kukkimaan!

Chilivaari kirjoitti...

Tunnistaminen on vaikeaa varsinkin varhaisessa kasvussa, mutta Chilifoorumilla on niin monen lajikkeen kasvattajia, että arvauksia syntyy helposti. Sinne kannattaa postittaa kuvia, kun kukkia ja varsinkin hedelmiä alkaa muodostua. Siementen alkuperää tutkien voi myös päästä ainakin karsimaan vaihtoehtoja vähemmäksi.

Toivottavasti itävät.

Anonyymi kirjoitti...

Juu täytyy toivoa että itävät!Täytyy laitella kuvia foorumiin kunhan aika koittaa!

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.