Neljän euron nettiostos

torstai 29. maaliskuuta 2012


Tuollaisen tilasin nettikaupasta tammikuun puolivälissä. Aikaahan siinä meni toista kuukautta, mutta tulihan se viimein hyvin pakattuna kovassa laatikossa pehmeässä kuoressa. Hintaa kertyi PayPalin kautta pankista maksaen huimat 4,05 euroa postikuluineen ja pattereineen, kotiovelle kannettuna.

Tuohan on siis suurennuslasi, luuppi, jossa on led-valo. Niitähän on vaikka minkälaisia. Paljoudesta valitsin mielestäni sopivan suurennussuhteen, 20x ja sellaisen, josta oli arviointeja, jopa kehuvia ja varaparistoja saa Suomesta. Tukeva metallirunkohan tuossa on ja linssit aitoa lasia. Kiinalaisten käsitys suurennuksesta on aivan omanlaisensa. He puhuvat pinta-alasta, kun meillä mitataan viivasuurennusta. Näin he saavat lukemat toiseen potenssiin. Tässäkin on laitteeseen kaiverrettu 30x, mutta nettimarkkinoinnissa sitä on pudotettu kymmenellä.

Kuukauden verran olen tuota käytellyt ja toimiihan se. Minulla on ennestään ollut 8x luuppi ja tämä suurentaa melkein yhtä paljon. Reunat ovat vähän pehmeät, mutta kyllä tuolla ötökät erottaa, jopa niiden munatkin. Valo on ehdottomasti kätevä, kun lehtien alapintoja ja oksanhankoja pitää tutkia. Valon kytkin tuossa eniten epäilyttää, mutta toistaiseksi on toiminut. Hinta on varsin sopiva. Suomalaisissa halpakaupoissakin nuo maksavat kympin tai useamman ja pelkät paristot tai postimaksut enemmän kuin tämä koko paketti. Tarkemmin ajatellen minun ei kannata hankkia tuohon varaparistoja, kun nuo napit joskus hiipuvat, vaan tilata kokonaan uusi laite Kiinasta. Hullua tämä vapaa maailmankauppa.


6 kommenttia:

Leena K kirjoitti...

Joka päivä oppii jotain uutta! En ollut osannut ajatella, että luuppi on puutarhurin työkalu.

Laitoin omaan blogiini vastauksia ja kommentin kysymykseesi.

Chilivaari kirjoitti...

Kyllä sillä heteet ja emit komeasti erottaa, mutta tuholaisten ajoissa havaitsemiseen se on aivan verraton. Punkit tai ripsiäiset etenevät salaa, jos vanhoihin silmiinsä luottaa, mutta tuolla ne paljastuvat.

Marjis kirjoitti...

Kiitokset vinkistä, tilasin samanlaisen luupin. 5.80$ ei ole paha hinta.

turaukko kirjoitti...

Kiitoksia vinkistä! Laitoin vastaavan tilaukseen. Suomessa näkyivät pyytävän vastaavista luupista n. 20€

Chilivaari kirjoitti...

Toimitusajat vain ovat pitkiä tuolla firmalla. Minulla kesti toista kuukautta, mutta pidemmistäkin olen kuullut. On se käsittämätön hinta metalli- optinen lasi- elektroniikka-tuotteesta. Kun kauppias ottaa oman voittonsa ja posti verottaa osansa, mitä jää valmistajalle?

turaukko kirjoitti...

Tänään tuli luuppi. Pikaisen testailun perusteella ihan toimiva peli. Neljä euron sijoitukseksi hyvä ostos!

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.