Paprika-Bohócsapka ei taida olla chinense

perjantai 23. maaliskuuta 2012

Parvekkeella oli jo 28° lämmintä ennen kuin aukaisin laseja. Siellä oli mukava vaihdella chilejä ja amppelitomaatti isompiin ruukkuihin.

Voisin melkeinpä syödä hatullisen jotakin pahanhajuista, jos unkarilainen Paprika-Bohócsapka on sitä, mitä pussittaja väittää.
Paprika-Bohócsapka ja PI 594136 (C. baccatum), molemmat Unkarista
Tuon vasemmanpuoleisen piti myyjän mukaan olla chinense, mutta näkeehän sen kasvutavasta ja lehdistä, että ei se ole. Baccatumia epäilin jo jouluna, kun sen laitoin chinensien seurana itämään. Unkarilaissivulla on epämääräinen kuva piispanhattu-tyyppisestä chilistä ja pelotellaan sen tulisuudella, jopa 150.000-300.000 scovillea.

Laitoin tuohon viereen vertailuksi muualta hankitun unkarilaisen baccatumin taimen, joka on kuukauden nuorempi. Vasemmanpuoleista on kerran latvottu ja kerran katkaistu turhan pitkäksi kasvanut pääverso. Baccatum se on, mutta miten asian selitän unkarilaiselle kasvattajalle, kun en kieltä osaa? Saksalainen nettikauppa voisi toimia välikätenä, mutta ehkä he eivät ymmärrä tai välitä. No, katsotaan nyt ensin, ilmestyykö kukkiin pilkut.

3 kommenttia:

Vipa kirjoitti...

Voih 28° parvekkeella!!! Meillä on ollut noin 6°. Vielä on pitkälti aikaa ennen kuin pääsee parvekkeelle kasvattelemaan.

Timo kirjoitti...

Hei,

Kaverini asuu tällä hetkellä Unkarissa ja onpa hänen vaimonsa ehta unkaritar myös. Käännös unkariksi siis varmaan onnistuisi.

- Timo

Toni.A kirjoitti...

Lehdistä päätellen on kyllä päivänselvä baccatum ja uskon myös sitä sen olevankin. Kukistahan sen sitten tunnistaa viimeistään.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.