Chilejä ja taimia tarjolla Tammelantorilla lauantaina

torstai 24. toukokuuta 2012

Chiliyhdistyksen Pirkanmaan porukka järjestää ensi lauantaina kesän ensimmäisen chilipäivän Tampereen Tammelantorilla. Tarjolla on chilitarvikkeita, kastikkeita, kesän ensimmäiset tuoreet chilit Heinän puutarhalta sekä kevään ehkä viimeinen tilaisuus hankkia nimeltä tunnettuja, eksoottisia chilin taimia.

Cajamarca (C. chinense)
Tämän chilimetsän aion kantaa jollakin keinoin torille ja moni muukin harrastelija tuo itse kasvattamiaan eri kokoisia taimia, joita jaetaan pois muutamalla eurolla. Viime vuonna olivat kuulemma loppuneet kesken. Tuttuja ja suosittuja lajikkeita kuten Lemon Drop ja Aji Cristal pitäisi löytyä. Cajamarcani ovat kasvaneet turhan tiheässä, mutta kauniita taimia niistä tulee, kunhan saavat lisää tilaa ja uutta multaa. Kaikki ovat haarautuneet ja ensimmäisiä kukkanuppuja näkyy näissä 30-40 cm korkeissa "puissa". Kuvittelin niiden kukkivan tähän mennessä, mutta varastohuoneessa oli sitten viileämpi kuin edelliskeväänä olohuoneessa ja kehitys oli hitaampaa.

Myyntiin tulee myös Tammisillan puutarhan hienoja taimia 7€ kappalehintaan. Siellä on tosi tulisia ja miedompiakin lajikkeita tarjolla sekä koristeellista Bolivian Rainbowta.

1 kommenttia:

Jukka *Chilitunari* kirjoitti...

Olen jossakin mielessä harkinnut tulevani käymään paikalla, mutta katsotaan nyt. Parasta tässä on se, että olen kuvitellut Tammelan torin olevan Tammelassa, siis Forssan vieressä. Hyvä, että tämäkin tuli nyt ilmi. :P

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.