Hyvin menee, mutta menköön

sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Nyt piti viedä isompia talvehtivia jo "naapurin" puolelle, pojan korkeaikkunaiseen varastohuoneeseen, etelän puolelle. Tila on kylmää talvella, mutta nythän siellä jo pärjää.

Rocoto Peru (C. pubescens) on tuossa ylimmäisenä. Se on jo reilusti minua korkeampi, muutamassa viikossa matalaksi leikatusta tuollaiseksi kasvanut. Peru kasvaa meillä jo neljättä kauttaan, eikä nyt saanut edes uutta multaa, vähän lannoitusta ja vettä vain kevään kunniaksi. 

Alaoikealla koko ikkunan levyisenä ja vielä varjossakin leviää noin metrin korkuinen englantilaisperäinen Cajamarca (C. chinense) vuodelta 2010. Se on aivan täynnä kukkia. Tulosta odotellaan kuten rocotoltakin.

Etummaisena kuvassa on sitruunapuu. Sekin ryöhähti komeaan kasvuun kevään tullen ja vettä saatuaan. Sillähän on ikää jo viitisentoista vuotta. Leikkasin sitä voimakkaasti lopputalvesta.

Rocoto Peru, kukkia

Rocoto työntää nyt kukkanuppuja joka lehtihangasta, kaksi parhaasta. Ensimmäiset ovat aukeilleet, mutta raakileita ei vielä ole ilmestynyt. Tuon ylemmän varsi jo kellastuu, joten ainakin se putoaa pois. Pitäisi varmaan aloittaa voimallinen lannoitus. Mullan vaihdon se tarvitsisi kuten Cajamarcakin. Ajattelin odottaa lämpimiä kelejä, jotta sen voisi tehdä ulkona, mutta nyt taitaa olla myöhäistä. En raaski kukintaa enää häiritä.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.