Löytyi varalaatikko tomaattien välistä

sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Parvekkeella on ahdasta. Tomaatin taimet ovat vielä siellä ja aloittelevat kukintaa. Tänä vuonna sain tukevia taimia, kun en aloittanut turhan aikaisin. Maaliskuun loppupuoli on minulle sopiva tomaattien kylvöaika, avomaalla kun noita kasvatan seinää vasten, aluksi vanhan ikkunan suojaamana. Mutta se pääaihe, baccatum-varalaatikko, se oli tiukasti tomaattien välissä, samassa kastelukaukalossa, joten vettä ja ravinteita ei ole puuttunut.

Nämähän ovat helmikuun alkupuolella multaan laitettuja kakkostaimia. "Aji Magyar" on 60 cm korkea, Aji Amarillo 80 cm, molemmat oikeat baccatumit kukkivat. Oikeassa laidassa on 15 cm korkeana ilmeinen chinense Chinchi Uchu, jossa on nuppuja. Kaikki ovat selviytyneet tuohon kokoon minimaalisella multa-annoksella litran jäätelörasiassa. Omenapuut taustalla kukkivat ja Pyhäjärvi siintelee.

Otan nuo tänään ylös ja istutan hiukan isompiin astioihin. Sitkeys pitää palkita, vaikka hyvää hyllypaikkaa ei enää kaikille löydy.
Tässä muistutukseksi samat taimet, tosin toiselta puolen, eli käänteisessä järjestyksessä 11.3., siis kaksi ja puoli kuukautta sitten. Samat korkeuserot olivat nähtävissä jo ihan pieninä. Chileillä on lajikkeelle ominaisia kasvutapoja ja se meidän pitää vain hyväksyä. Kaikista ei saa samanlaisia ja sehän juuri on tämä harrastuksen rikkaus.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.