Tasmanian Red ei taida olla Habanero

tiistai 8. toukokuuta 2012

Chinensenä minulle Australiasta myytiin Tasmanian Red, jonka nimessä myös Habanero-etuliitettä käytetään. Sen myyjä kertoi, että kyseessä ei ole Australian Tasmania, vaan kasvi on Karibialta kotoisin.

Kasvihan on komea, mutta ei se chinense ole. Lehdet ovat kovin annuumin oloiset. Haarautunut kasvutapa ei viittaa oikein kumpaankaan. Jos oksat saavat levitä vapaasti, eivätkä nojaa lasiin, tuolla on korkeutta puoli metriä ja leveyttä 70 cm yli neljän kuukauden iässä.

Kukkakin on komea, mutta ei sekään chinensen kukka ole. Heteiden varret tosin ovat violetit, mutta siihen yhtäläisyydet loppuvatkin. Tämä on paljon chinensen kukkia isompi, eikä siinä ole vihertävää väriä, eikä niitä lähde montaa samasta pisteestä. Aivan tyypillinen koriste-annuum, sanoisin minä.


Tasmanialaiseen alkoi ilmestyä raakileita pitkän kukinnan jälkeen vasta, kun siirsin sen parvekkeelle paremmin valoon ja viileisiin öihin. Tuonkin muoto ja väritys viittaa vahvasti koriste-annuumeihin. Maistellaan tulos kumminkin ennen kuin lopullisesti tuomitaan. Aionpa siirtää tämän nyt vähän sivummalle kypsyttelemään satoaan ja annan aurinkoisimmat paikat oikeille chinenseille.

1 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

juu annuumilta kyllä vaikuttaa puuttuu kaikki chinensen tunnusmerkit

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.