Kaikkea pitää kokeilla, ainakin kerran. Vaimo teki yllätyssalaatin uusien perunoiden ja sillin lisukkeeksi.
Yllättäen se olikin hyvää.
Salaatinlehtien lisäksi tuossa oli ainakin tomaattia, viinirypäleitä, hampunsiemeniä ja yllätysmomenttina yksi komea unkarilainen paprika siivuina ja paloiteltuja mansikoita.
Chili ja mansikat maistuivat oivallisesti yhteen. Salaatin kastikkeena viinietikka ja öljy sointuivat mansikan kanssa vallan mutkattomasti, raikkaita perusmakuja oli tarjolla. Joissakin suupaloissa oli tuntuvaa poltetta. Hecele erõs on oikea chili, vaikka unkarilaiset sitä paprikaksi nimittävät.
Ají Charapita – Pieni mutta tulinen ihme Perusta
4 viikkoa sitten
4 kommenttia:
Näyttää upealle, minun chilini eivät vain ehdi mansikoiden mukaan.
Tuota täytyy heti kokeilla. Viiniköynnös on vain vasta reilun metrin pitkä eikä tietty ole vielä rypäleitä. Kun ei ole Unkarin herkkua niin voisiko joku baccatum sopia tilalle?
Minusta tuntuu, että vihreä Aji Cristal kävisi jopa paremmin.
Ei nuo rypäleet omia olleet. Zilga on sininen ja raakileet kovin pieniä vielä.
Mansikka ja chili sopivat mainiosti yhteen - ainakin mansikkahillossa. Chiliä (esim. habaneroa) pitää laittaa yllättävänkin paljon, jotta siitä saa mukavan häivähdyksen mansikkahilloon.
Vadelmahilloon ainakaan habanero ei sopinut mielestäni yhtä hyvin.
Toinen suosikkini on omenahillo sitruunalla ja kanelilla pienen poltteen kera :-)
Lähetä kommentti
Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.