Aji Amarillo (C. baccatum) |
Nytpä keltaisia oli sellainen kasa, että kaikki eivät mahtuneet kuivuriin kerralla. Olen todennut, että Amarillo on vielä tuorettakin maukkaampi kuivattuna, joten päätin laittaa osan kokeeksi lankaankin kuivumaan. Ohutkuorisia annuumeja olen tuolla tavalla ennen kuivannut ja etelän maissa tämä taitaa olla yleinen metodi.
Perkasin vihreät osat pois. Ne lähtivätkin sormin vääntämällä. Pujotin parsinneulalla langan yläpäiden läpi, vedin veitsellä kylkiin viillon ja laitoin ketjun riippumaan varjoisaan paikkaan. Aurinko saattaisi kypsyttää ja pehmentää chilejä ja se haalistaa värejä.
Yleisempi tapaa taitaa olla sitoa naru kantoihin ja laittaa nippu sitten väljästi riippumaan. Siitä tulee kauniimpi, koriste-esine keittiöön. Niitäkin ehtii vielä askarrella.
3 kommenttia:
Onkohan Aji Peru ihan sama lajike kuin Aji Amarillo? Hyvin samannäköisiä ainakin ovat...
T. MadDog
Enpä ole tuohon nimeen törmännyt.
Peru Yellow tai Aji Yellow nimellä tämän tapaista on ollut ja joskus väitetään, että Kellu Uchu, intiaanien keltainen chili olisi ollut Amarillo. Minä kuitenkin sain sillä nimellä ilmeisen Lemon Dropin.
Se kuitenkin on varmaa, että viime kesänä Suomessa levinnyt punainen "Aji Amarillo" ei ole oikein. Amarillo merkitsee selkeästi keltaista.
hi! Do you have aji amarillo to sell? or the seeds? I am Peruvian living in Finland and just ran out of all my yellow chili!
Please help me!
linda bergholm
lindamirella18@gmail.com
Lähetä kommentti
Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.