Rocato (C. chinense) on mielenkiintoinen uutuus. Fatalii kertoi sen olevan Etelä-Amerikan agenttinsa löytö Boca-Manún kylästä Perusta. Nimikin viittaa Rocotoon, mutta tämä on chinense, jolla on paksu hedelmäliha, karvainen runko, eikä tyypillistä Habaneron makua. Eli se lienee aikojen kuluessa risteytynyt muiden paikallisten lajikkeiden kanssa. Rocotonhan ei pitäisi suoraan risteytyä chinensen kanssa. Kasvutapa on tässä vaiheessa chinenselle tyypillinen; tukeva, mutkitteleva runko ja ryppyiset lehdet.
Fataliin nettikaupan ehdottomia etuja on, että sieltä voi tilata maistiaiset haluamastaan lajikkeesta. Pikku putkilo Rocato-jauhetta ei paljon maksanut ja on muuten hyvää. Siinä on voimakas savun maku ja tuon jälkeen herää itsellekin halu opetella chilien savustamisen salat. Kuvassa taustana on Rocoto Peru, joka edelleen viheriöi ja punertaa meillä kylmässä varastohuoneessa.
Rocaton lehtiruusuke on chinenseille tyypillinen. Kaunis koristekasvi tästä on tulossa, vaikka kaukaa tuleekin.
1 kommenttia:
Kiva lukea sun blogi posteja. Aivan mahtavia kuvia.
Itsekkin olen tutustunut Peruun chilien ansiosta :)
Lähetä kommentti
Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.