Ulupica itää vihdoinkin?

tiistai 15. tammikuuta 2013


Siinä se nyt on. Kippurainen, mutta toivottavasti selviää.
Sain sushrajalta Toni.A:lta siemeniä, kun oma Ulupica Large (Capsicum cardenasii var. pendulum) ei niitä koko viime kesänä tehnyt, kukki vain ja tuoksui, mutta ei tehnyt marjoja.

Pyysin Tonilta kolme siementä, mutta hän lähetti 5. Ensimmäiset kolme eivät onnistuneet. Yhdestä tuli jotakin paksua tahmaa siemenestä ulos, yhdestä jopa juuri ja varsi, mutta ei siinä sirkkalehtiä ollut. Laitoin sitten loputkin lautalle ja niistä yksi näyttäisi onnistuvan. Kippurainen sen alku oli viime vuonnakin ja "happiteltassa" piti taimea hoitaa jonkin aikaa. Vaikea tämä lajike on ollut monelle muullekin, itävyys on usein heikkoa.

7 kommenttia:

Tiemuh kirjoitti...

Onnea uudesta mahdollisuudesta saada tuo laji satoamaan. Älä kuitenkaan luovuta myöskään sen vanhan kanssa. Olen lukenut eximium-kompleksin risteytyksestä joka alkoi vasta neljäntenä vuotenaan satoamaan, mutta sen jälkeen on sadonnut todella paljon.

Chilivaari kirjoitti...

Sehän on aivan luonnollista luonnonkasville. Sen piti aikuistua ensin.
On se viimekesäinen kasvussa vielä, vaikka kovin matalaksi leikattuna. Pitäisikö sille vielä antaa kylmä talvi ennen seuraavaa kesää?

Koomikko kirjoitti...

Mullakin on 3 ulupicaa vielä lautalla. Kauan sulla meni tuon itäneen yksilön kohdalla aikaa?

Chilivaari kirjoitti...

Kolme viikkoa tuolla meni ja saman ajan vei edellisessä erässä se, jolle ei sitten tullut lainkaan sirkkalehtiä, eikä siten muitakaan lehtiä. Pari muuta on ollut joulukuun alusta lautalla, mutta ei niistä mitään tule. Jotakin pihkan tapaista vuotoa niiden irrotuskohdasta on tullut.

Bluesman kirjoitti...

Mulla on runsaasti Ulupica largen siemeniä. Jos haluat lisää materiaalia niin voin lähettää.
Viilausta saattaisi kannattaa kokeilla. Siemenet ovat erittäin kovakuorisia.

Chilivaari kirjoitti...

Kiitos tarjouksesta, mutta tämä yksi riittää vallan hyvin, jos vain selviää hengissä. En minä näistä ala farmia tekemään.

Ovatko siemenesi tumman- vai vaaleanruskeita? Nämä olivat vaaleampia kuin edelliset Fataliin siemenet, ehkä keskiruskeita.

Tiemuh kirjoitti...

Olettaisin että bluesmanilla on enemmän tummia siemeniä ja vähemmän vaaleita siemeniä. Niin minulla ainakin on ja omat siemenet on bluesmanin kasvin pistokkaasta peräisin. Laitoin chilifoorumin päiväkirjaani vastikään kuvankin josta eri siementen värierot selviävät. Sen voi sieltä käydä katsomassa halutessaan.