Chilit jäätyy, jauhiaiset ei

maanantai 2. joulukuuta 2013

Viime yön minimilukemat, parvekkeella -4,1, ulkona -6,6.Chilit roikuttavat lehtiään keskipäivän auringon sulatellessa ne. Varsinainen yllätys odottaa, kun lehtien alapintoja tarkastelee hieman lähemmin.

Ansarijauhiaiset eivät ole moksiskaan. Lehden alapinta on niiden munia ja toukkia täynnä ja aikuiset jauhiaiset pölähtivät iloisesti lentoon, kun aurinko vähän lämmitti. Jossakin puuharhasivuilla neuvottiin jauhiaisia torjumaan viemällä kasvit alle 5-asteiseen paikkaan. Siellä jauhiaisten piti kuolla. Täysin pötyä, omin silmin olen todistanut, että tuskin edes -5 riittää noiden nitistämiseen.

Kaikki kasvit lensivät tänään pihalle, mutta pahoin pelkään, että jauhiaiset piileskelevät jossakin nurkissa kuivuneissa lehdissä ja kevään tullen ilmestyvät taas joukolla. Mitähän pitäisi tehdä?

3 kommenttia:

Bluesman kirjoitti...

Polttamalla koko talon pääsee jauhiaisista eroon. Samalla kaikesta muustakin. Ei ehkä kuitenkaan kovin suositeltava konsti.
Ilmeisesti tarvitsevat niin rajuja myrkkyjä ettei ole muualla kuin kasvihuoneessa järkevää käyttää. Asuintiloissa käytettynä supermyrkyt ovat erittäin arveluttavia.
Tämän varmasti jo tiesitkin.
Olisikohan Biotus Oy:llä jauhiaisia syöviä petohyönteisiä? Mainitsevat ainakin jauhiaisluteen, -kiilukaisen ja kaliforniankiilukaisen. Kannattaa kysellä.

Chilivaari kirjoitti...

Joo, on, mutta ne eivät kestä kylmää, eikä kuumaa. Käyvät vain kesäkelillä.

Anonyymi kirjoitti...

Jaa. Muistaakseni meillä oli nuita toissakesänä muutama kappale. Silloin pistettiin nokkos- ja chilivettä. Nokkosvettä sekä kasteluun että sumutteena. Ja ainakin chilivesi oman hengen salpasi;) Tosin, ei ne lentävätkään sitten viihtyneet, vaan lähti kait naapuriin..

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.