Rocoto Santa Natalia - kuukausi kasvua, nuppuja näkyvissä

maanantai 9. joulukuuta 2013


Olohuoneen ikkunalaudalla kasvanut rocoton taimi on nyt kuukauden ikäinen ja 10 cm korkea. Meidän kissa ei chilintaimiin koske, sillä on keittiössä omaa kauran orasta ruukussaan. Taustalla näkyvä terävälehtinen viherkasvi on kauran lisäksi ainoa "ruoho", johon se hampaansa upottaa. Oppivainen kissa, mutta on tuo rocotokin aika epeli.


Tuollainen aivan selvä kukkanuppu siellä on lehtien keskellä ja uusien lehtien välistä niitä näyttää löytyvän lisää. Haarautuminen on siis alkanut. Rocoto Santa Natalia (C. pubescens) on suoraan Perusta tullut lajike, joka nyt kasvaa ensimmäistä sukupolveaan Suomessa. Sinänsä ensimmäisten nuppujen ilmestyminen näinkin varhain ei ole minulle aivan tuntematon ilmiö. Tuosta yleensä seuraa, että nuput kuihtuvat itsekseen ennen kuin edes kehittyvät kukiksi ja varsinainen kukinta alkaa ehkä vasta kuukausien päästä. Jännityksellä seuraan, mitä tälle aidolle perulaiselle tapahtuu Suomen talvessa.

Lisäys 5 päivää myöhemmin: Niinhän siinä kävi, että nuppu kasvoi vähän vartta ja putosi sitten pois. Ei se ollut lähelläkään aukeamista vielä.

1 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Oho, onpas se nopea epeli. Mulla meni aika monta pubea yhtäaikaa kasvamaan ja tuo Santa Natalia on toistaiseksi kaikkein nopein kasvamaankin. Innolla odotellaan myös täällä mitä tuosta oikein tulee ja kiva nähdä, kun sitä kasvaa monella kasvattajalla.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.