Chinenset kukkivat

tiistai 8. huhtikuuta 2014

Kolme viikkoa sitten esittelin tomerat chineseni. Sen jälkeen on tapahtunut paljon. Olohuoneen ikkunalla lähinnä luonnonvalossa kasvanut Cajamarca on venähtänyt muiden ohi, vaikka on niitä nuorempi ja se alkoi kukkia kahden ja puolen kuukauden ikäisenä. Myös kaikki Lanternit availevat kukkiaan viikkoa ennen kolmen kuukauden rajapyykkiä, jota olen pitänyt normaalina kukkimisikänä minun taimilleni.


Cajamarca (C. chinense) on taas kerran osoittautunut mainioksi koristekasviksi. Kymmenen sentin taimiruukussa se on jo 30 cm korkea ja saman verran leveä ja runko on tukeva, paksunee yläpäästään ja on karvainen. Malliyksilö on tämä kotimaisesta siemenkannasta peräisin oleva perulainen, Englannista hankituista siemenistä kasvaa paljon hankalammin satoavia chilipuita.

5 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Se minullakin kasvaa komeasti. Kiitos vain siemenistä :)

Nimetön kirjoitti...

Hei!

Teikäläisellä taisi olla chinenseistä myös Pimenta Lagriman siemeniä? Onko Lagriman kohdalla idätys onnistunut, itselläni mitkään 9 siemenestä eivät itäneet eri olosuhteista ja idätysalustoista huolimatta 3 kuukauden aikana, joten luovutin ja kippasin mokomat roskiin. Chilifoorumeilta olen huomannut, ettei juurikaan kukaan ole saanut niitä itämään.

Loisto blogi! Tätä on mukava seurailla oman tuliarmeijan kasvattelun lomassa :)

Chilivaari kirjoitti...

Eipä itänyt - ainoakaan.
Totesin kyllä jo idätysvaiheessa, että siemenet olivat tummia, siis vanhoja tai viallisia, mutta ilmainen näytehän tämä oli, joten en tunne menettäneeni mitään.

Petra K kirjoitti...

Mulla Cajamarca kasvaa monesta haarasta vähän joka suuntaan, muttei suoraan ylöspäin yksikään. Siemenet on alunperin sulta ja tää nykyinen on pistokas viime kesäisestä. Kukkii ja tekee komeaa satoa tällä hetkellä mutta kasvutapa on vinkeä. Semmoine puoliamppelirehu... ;)

Chilivaari kirjoitti...

Ylivuotiset chilit usein käyttäytyy noin. Minulla esimerkiksi oranssi Habanero oli eka vuotenaan tukeva puu, mutta seuraavana keväänä (matalammaksi leikattuna) alkoi kasvattaa ohuita, kaartuvia oksia ja laitoin sen amppeliin, missä se kasvoi monta vuotta, eikä palannut puun muotoon.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.