Cajamarcan kukka on 22 mm leveä, mutta läheltä kuvattuna täyttää kuvan. Vaihtelua noissakin on aika paljon, kuten kaikissa muissakin. Koko riippunee myös kasvuoloista. Tuossa näkyy hyvin chinenselle tyypillinen heteen varren (palhon) violetti väri.
Scarlet Lanternin pikkuiset kukat antoivat aiheen tähän vertailuun. Ne olivat aluksi vain 8 mm leveitä. Myöhemmin on löytynyt melkein tuplasti isompiakin. Tämä on siis samassa mittakaavassa kuin ensimmäinen kuva.
Lanternin kukat olivat keskimäärin 13 mm ja valkoisempia kuin muut. Chinensellehän on tyypillistä pieni viherrys ja "kellomaisuus" eli terälehdet eivät aukea ihan levälleen. Kukka on vasta auennut, sillä heteet (nuo sinertävät möykyt) eivät ole vielä auenneen eikä siitepölyä ole näkyvissä. Scarletilla ja Cajamarcalla pölyä jo irtoilee.
Orange Lantern on samaa kokoa, mutta siinä oli myös vähän isompia kukkia, suuruusluokkaa 15 mm.
Red Butlah on monella tapaa erilainen. Se on vihreämpi ja palhoissa on vain vähän violettia. Kukan kasvutapa poikkeaa muista. Sen varsi lähtee suoraan alas ja kukka aukeaa alaspäin. Tämä on kuvattu melkein mullan rajasta. Tämä onkin risteytys, jossa on monenlaisia geenejä. Leveyttä tällä kukalla oli 17 mm. Alakerran testiradan Rocatoissa on myös pienet kukat, valon väristä riippumatta 13-16 mm. Terälehtien lukumäärät vaihtelevat kuten chileillä yleensäkin aika vapaasti 4-7, yleisimmin kuitenkin 5 tai 6. Siitä ei siis saa tunnistusapua.
Kukkia kuvaillessani löysin tämmöisenkin möykyn Lanternin lehtien suojasta:
0 kommenttia:
Lähetä kommentti
Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.