Aji Amarillo pysyvästi parvekkeelle

lauantai 26. huhtikuuta 2014

Piti vielä illalla ryhtyä istutuspuuhiin, kun huomasin, että pysyvästi parvekkeelle siirron ennätykseni oli päivästä kiinni. 2012 istutin Aji Amarillon tuohon samaan paikkaan 27.4. eikä silloin tullut säistä ongelmia. Ruukku ja chili ovat niin isoja, että pakkaskauden sattuessa niitä ei enää sisään raahata. Onneksi parvekkeella on lämmitin kaiken varalta, sillä kylmiäkin kausia voi vielä sattua.

Aji Amarillo (C. baccatum) täyttääkin komeasti jo paikkansa, korkeutta 110 ja leveyttä 80 cm. Olohuoneessa tuli huomattavasti valoisampaa, kun tuon sai pois ikkunaa peittämästä. Ruukkua piti vähän nostaa lattialta, sillä kaiteen taakse jäävät lehdet putoilevat pois ja siinä olisi mennyt liikaa hyvää kasvua.

Tämähän on Caiden viime kesänä Perusta tuoduista Amarilloista saadusta siemenestä. Aito tapaus siis. Tämä on kasvanut marraskuulta asti, puoli vuotta tulee ikää äitienpäivän aikoihin. Amarillon väriä muistuttaa yläkulmassa amppelista riippuva tomaatti Tumbling Tom Yellow.

Vasemmalla ovat tämän kevään baccatumit, jotka nyt ovat olleet kymmenkunta päivää parvekkeella. Täytyy todeta, että kasvua ei ruukunvaihdon ja siirron jälkeen ole juuri tapahtunut. Silloin jo isot nuput ovat edelleen nuppuja, mutta ehtiväthän ne vielä, kun ovat kolme kuukautta tuota nuorempia.

Vaan tuommoisia siellä jo riippuu Amarillon oksilla. Raakileella on ikää kolme viikkoa ja se on melkein normaalikokoinen, muut ovat selvästi pienempiä. Pikkuisessa 13 cm ruukussa olohuoneen ikkunalla Puutarhan Kesällä ravittuna on satokausi lähtenyt käyntiin. Nyt siihen voi tulla pikku katkos, jos juurtuminen uuteen ruukkuun ei suju joustavasti. Kylmät yöt voivat haitata juurtumista ja kukinnan onnistumista, mutta mikäs kiire tässä.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.