Cristal versoo jo uutta

torstai 3. joulukuuta 2009

Kolme viikkoa sitten otin Aji Cristalin sisään parvekkeelta ja leikkelin sen juurista suurimman osan pois. Nyt se jo versoo uutta kasvua uudessa mullassa viileässä varastohuoneessa.
Vastoin ennakko-odotuksiani matalaksi leikatut Aji Verde ja Bhut Jolokia eivät vielä kasvata lehtiä, vaikka aivan pieniä vihreitä ulokkeita niissäkin on. Näiden juuriin en koskenut, vaan ne jatkavat entisissä ruukuissaan. Eihän niillä mikään kiire vielä ole, oikeastaan sitä parempi mitä hitaammin kasvu nyt tapahtuu, sillä pimeää kautta on vielä kolme kuukautta edessä, eikä minun lisävaloillani juuri tukevaa kasvua saa aikaiseksi. Pois se on kuitenkin leikattava ennen kevään valoisuutta. Ilmeisesti juurien leikkely virkisti Cristalin kasvua.

Olen ennenkin huomannut, että ruukun vaihdossa tuollainen paksu juurimatto on rikottava, veisteltävä nurkat auki, jotta kasvu lähtee nopeasti käyntiin uudessa mullassa. Sitä paitsi jo pelkästään uusi multa voi saada tuon eron aikaiseksi. Nuo hitaammat ovat edelleen viime kesänä loppuun käytetyssä mullassa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.