Ikkunalaudalla kasvaa ja punertuu talvellakin

maanantai 28. joulukuuta 2009

Minulla on vain pari loisteputkea ikkunan päällä luonnonvaloa täydentämässä. Keskitalvellakin noissa oloissa näyttää viihtyvän Fataliin yllätyssiemenistä kasvanut annuum, jota olen nimittänyt Spanish Rediksi, kun se muistuttaa sitä aika paljon. Määritelmä voi kyllä olla vääräkin. Joka tapauksessa tämä keskikokoinen annuum kukkii ja kasvattaa kaiken kokoisia puikuloita tässäkin valossa. Sato on aika mietoa, kastikkeeseen noita pitää laittaa useampia.
Toinen ikkunalaudan komistus on Rocoto M2, sekin Fataliin ylläreitä, jota en myöskään ole pystynyt tarkemmin määrittelemään. Sen satokausi vain jatkuu koko ajan ja pikku pötkylät ovat sen verran vahvoja, että yksikin riittää kastikkeen maustamiseen. Tänään tein noista yhdistelmän:
Pari desiä kinkun paistolientä (ollut parvekkeella pakkasessa; lihaliemikin tietysti kelpaa), pieni ruokakerma, vähän vehnäjauhoja ja chiliä sekä rocoto että annuum viipaleina. Hyvää tuli, ei äkkitulista, mutta selvästi chilistä. Liha oli possua, mutta olisi tuo kanallekin kelvannut, ei siitä kinkun maku niin paljon läpi tullut.

Marraskuun puolivälissä noissa oli kummassakin täysi punainen sato päällä. Sen korjasin silloin pois ja nämä ovat uutta talvisatoa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.