Sirkkalehdet aukeavat

maanantai 14. joulukuuta 2009

Parissa päivässä taimet ovat saaneet väriä. Ne ovat nyt 23W energiansäästölampun alla.
Kuvan mittakaava saattaa hämätä. Läppärini näytöllä taimi on viisi kertaa luonnollista suurempi. Rocoto Granden taimi on yllättävän pieni ja hidas kehityksessään. Sirkkalehdet ovat vain reilun sentin leveät. Monilla muilla, varsinkin annuumeilla on paljon suuremmat sirkkalehdet ja ne aukeavat nopeammin. Alkuperäiseltä Pepper-Kingin antamalta nimeltään tämä on Rocoto Riesen. Grande on vain englantilainen käännös. Ehkä pitäisi siirtyä käyttämään alkuperäistä asua, kun kerran paikallisten intiaanien käyttämiä nimiäkin pidän parempina kuin amerikkalaisten siemenliikkeiden antamia.

2 kommenttia:

Pasi Hotti kirjoitti...

Terve!

Ensinnäkin, todella hyvän blogin olet laittanut pystyyn! Paljon hyödyllistä tietoa olen jo ensisilmäyksellä löytänyt. :) Kysymykseni kuitenkin on, että onko sirkkalehdet tarpeellisia, kun taimi on ensimmäiset 'oikeat lehdet kasvattanut ja toisia jo pukkaa kovaa vauhtia? Onko niiden pois leikkaamisesta mitään käytännön hyötyä, vai annanko siinä sivussa kasvaa? :)

Niin ja sellainen vielä, että onko taimeni ihan normaalikokoisia, kun ne ovat reilun kuukauden ikäisiä ja vasta noin 5cm pituisia? Lajiketta en muista, mutta idätin ne niistä ihan perus joka lähikaupasta saatavista chileistä.

//pasi

Chilivaari kirjoitti...

Anna luonnon tehdä tehtävänsä. Kun sirkkalehdillä ei enää ole tehtävää, ne kuihtuvat pois. Siihen asti ne yhteyttävät valoa ja maan ravinteita kasville hyödylliseen muotoon.

Pieniähän nuo ovat. Kyllä jotakin hoitovirhettä voisi epäillä. Lähikaupan chilit ovat usein annuumeita, pitkulaisia suippoja ja ne ovat hyvinkin ripeäkasvuisia. Liian paljon ja usein vettä tai liian vähän valoa ovat useimmat virheet. Köyhä kaktusmulta on myös yleinen syy.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.