Chiliä soppaan

maanantai 8. maaliskuuta 2010

Meinaa perusasiat unohtua kiihkeää kasvukautta ihastellessa.
Aivan tavallinen nakkisoppa sai uuden juhlallisen maun viipaloituani puolikkaan tuollaista nelisenttistä chiliä mukaan keittoon.
Rocoto Peru on se kummajainen, joka aloitti satokauden vasta vuoden vanhana sisällä vietettyään sitä ennen kesän ulkona. Nyt siinä on ollut jo kymmenkunta kypsää syötävää parin loisteputken valossa keskellä talvea. Se on siis mukavasti pidentänyt tuoreen chilin tarjontaa, mutta siitä huolimatta en sitä ensi kesäksi aio kylvää, ellei sitten tuo yksilö jatka satokauttaan suoraan ulkokauteen asti, jolloin se tietysti pääsisi pihalle taas.

Halkaistu Rocoto Peru, mustat siemenet poistettuna. Mehevää hedelmälihaa noissa pubescenseissa on aika paksusti.

6 kommenttia:

Pieni Lintu kirjoitti...

Onpas mehevän näköinen!!!

Kilppis kirjoitti...

Tässähän kai rikotaan sitä kirjoittamatonta sääntöä, ettei rocotojen kanssa juuri kannata haaveilla kummemmasta sadosta ilman kunnon puitteita, sisäkasvatuksesta nyt puhumattakaan?

Toivottavasti olet ottanut siemeniä talteen! Ainakin allekirjoittanut olisi kiinnostunut kokeilemaan tätä ongelmalajia..

Chilivaari kirjoitti...

Jos sinulla on aikaa ja sisua kasvatella, niin kyllä noita siemeniä saat. Nämäkin jäivät leikkuulaudalle kuivamaan. Itävyyttä en ole testannut. Osoite vain postiini, niin laitan kirjeen tulemaan.

Maku on erinomainen, mutta satoa voit joutua odottamaan. Toisaalta noiden rocotojen kanssa voi tapahtua vaikka mitä. Saattavat myös ryhtyä kukkimaan parin kuukauden iässä.

Chilivaari kirjoitti...

Tulihan viesti perille ja kirje on jo postissa. Laitoin sinne mukaan myös yllätyssiemenen, Rocoto M2, jolla on mahdollisuuksia saada satoa jopa muutaman kuukauden päästä. Jos se käyttäytyy samalla tavalla kuin meillä. Eihän noista koskaan tiedä.
http://chilivaari.blogspot.com/2009/08/helppo-ikkunalautarocoto-siemenia.html

Kilppis kirjoitti...

Kirje tuli perille, kiitokset siemenistä. Täytyy laittaa kumpaistakin muutama itämään ja loput talteen odottamaan seuraavaa kautta.

Kilppis kirjoitti...

Tämä tulee nyt vähän "vanhaan" blogimerkintään, mutta ajattelin, että pitäähän sitä kertoa kuinka lähettämäsi siemenet ovat itäneet.

Molemmista lajeista kaksi siementä pääsi talouspaperilautalle 15.3, ensimmäinen Rocoto Perun siemenistä iti 23.3 ja molemmat Rocoto M2 itivät tänään 28.3. Jälkimmäinen Rocoto Perun siemenistä ei ole vielä itänyt, mutta noinkin pienellä otoksella mainio itävyys näillä siemenillä.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.