Aurinko alkaa jo vaikuttaa

perjantai 18. helmikuuta 2011

Lupasin enemmän kokokuvia. Tässä niitä tulee. Makuuhuoneen ikkuna aurinkoisena päivänä. Amppelitomaatti Tumbling Tom Yellow sai kypsäksi asti talvisatoaan. Maku vain ei vastaa auringossa kasvanutta. Habanero on kasvanut meillä jo vuodesta -08 ja taaskin kevät saa sen viheriöimään ja kukkimaan. Ikkunan päällä on vain yksi himmeä valolista, joten melkein luonnonvalolla tuo on saanut tulla toimeen. Lannoitusta talven jälkeen olen vasta aloittelemassa.
Vaan muutamia tuollaisia pikku pötkylöitä sinne on jo muodostunut.

2 kommenttia:

Kaltsu kirjoitti...

Mulla olisi idätystä odottamassa Tubling Tom punaisena. Maaliskuun puolessa välin ajattelin laittaa sen itämään. Onkohan sopiva ajankohta?

Oletko laittanut amppeliin yhden vai useamman taimen? Kuinkas tuota kuuluisi lannoitella? Varkaita ei ilmeisesti tästä lajikkeesta nypitä pois?

Chilivaari kirjoitti...

Tämäkin on vuodelta -08 peräisin.
Se on talvehtinut tuossa ikkunalla ja kesät parvekkeella. Viime syksynä uudistin sen ja juurrutin muutaman oksan vanhasta tähän pienempään ruukkuun. Saavat taas juuret tilaa.

Yhdestä taimesta tulee tuuhea ajan mittaan ja aina voi ottaa oksia juurtumaan. Sen varmaan voisi kylvää nytkin, koska tuo on jo herännyt kevääseen. Hoitanut olen ihan kuten chilejäkin, mutta kesällä se tarvitsee vettä kaksikin kertaa päivässä. Tai sitten paljon isomman astiaan. Liian pitkiä versoja voi joskus katkoa ja muutenkin harventaa silloin tällöin.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.