Kevätsatoa luvassa

sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Raakileet pysyvät oksilla ja kasvavat, vaikkakin hitaasti. Tässä on pienempi Rocoto Riesen, joka tulee muutaman päivän perässä edellisissä kuvissa ollutta. Lisäsin sille 3.2. kanankakkaa purkin nurkkaan ja nyt sekin tekee satoa. Ensiksi ehtineessä Riesenissä on jo kymmenkunta pikku palleroa ja paljon kukkia. Se on saanut muutaman kerran Puutarhan Kesää ravinnokseen, kuten myös vähän suuremmassa ruukussa majaileva Red Peruvian. Siinäkin on raakileita, kovin pieniä vielä, mutta toiveita on. Ne kyllä putoilevat herkästi pieninä, jos kasville sattuu jotakin yllättävää, kuten kuivuminen, valon tulosuunnan muutos tms. Aikaista on ja pieniä ovat.

Tänä vuonna olen luvannut itselleni, että yritän saada mukaan myös kokokuvia chileistä, vaikka se on vaikeaa varsinkin kesällä, kun kasvit ovat isoja, kasvavat tiheässä lomittain ja kaikki valo tulee niiden takaa ulkoa.
Keittiön ikkuna on pohjoiseen ja pimeä. Chinese Pot Chilli (C. annuum, oikealla) vietti alkutalven eteisessä ja silloin sen kukinta pysähtyi ja raakileet kypsyivät muutamassa päivässä keskenkasvuisina. Minikokoisia punaisia chilejä on kuivuneena vielä oksilla. Nyt kukinta on alkanut uudestaan. Kohta saadaan tuoretta maustetta taas. Vasemmalla on kolmivuotias Piri Piri (C. frutescens), joka sekin kukkii, mutta ei juuri koskaan tee satoa. Se tarvitsee siihen eteläikkunan. Noilla on katossa jonkin matkan päässä 25W ESL hissivalaisimessa ja se on palanut päivät pitkät sydäntalven ajan.

1 kommenttia:

Tiia kirjoitti...

Täytyy sanoa että on komeita puskia sulla. Ihan kateeks käy :D

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.