Erilaiset pubescensit

lauantai 5. helmikuuta 2011

Chililajina pubescens on erilainen kuin muut, mustasiemeninen, karvainen, tuoksuvat lehdet, violetit kukat, paksumaltoiset, usein omenaisen pyöreät hedelmät. Lajin sisälläkin on vaihtelua. Tässä kaksi melkein saman ikäistä (n. 2 1/2 kk) lajiketta kukintavaiheessa. Kasvutapa on luonnollinen, näitä en ole latvonut.
Rocoto Red Peruvian kasvaa sivusuuntaan. Se on 50 cm leveä ja 25 korkea. Kukkia oli tänään 20 auki yhtä aikaa, vaikka pilvisenä päivänä ne jäävät vähän suppuun. Sen kukat ovat poikkeuksellisen vaaleat pubescensiksi. Ensimmäiset jo kuihtuvat, kellastuvat ja putoavat pois.

Rocoto Riesen on paljon pienempi, 15 cm korkea ja saman verran leveä, vaikka on viikon vanhempi. Kukkia on vähemmän, mutta huomasin tuon kuihtuvan kukan terälehtien sisällä pienen vihreän kyhmyn, ehkäpä jo raakileen? Jos niin kävisi, tämä tarvitsisi heti lannoitusta. Sitä se ei ole vielä ehtinyt saada, kun ruukunvaihdot ovat tarjonneet tuoretta multaa tasaisin välein.

3 kommenttia:

Räyhis kirjoitti...

Oma Rocoto Red Peruvian kasvaa myös liki "häiritsevästi" sivusuunnassa. Lajikeominaisuus?

Chilivaari kirjoitti...

Ilmeinen lajikeominaisuus.
Pari niitä oli viime kesänä ulkona ja toinen kasvoi vain vaakatasossa, toisessa oli mutkittelevia oksia vähän ylöspäinkin, mutta ei varsinaista runkoa.

Rocoto Riesen oli vielä enemmän maata pitkin lamova, tai siis yksi niistä. Muut näyttivät risukasalta.

Räyhis kirjoitti...

Täytyy joku päivä erottaa tuo Rocoto muista ikkunalaudan chileistä ja kuvata se.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.