Ei kanankakkaa ihan pienille!

lauantai 26. helmikuuta 2011

Tässä meillä on parivaljakko baccatumin taimia. Chilean Green vasemmalla sai kolme viikkoa sitten reilun annoksen Biolanin luonnonlannoitetta ruukkunsa nurkkaan. Oikealla oleva Puca Uchu (Aji Rojo) taas ei ole saanut kuin vettä. Samalla tavalla kasvavat toistaiseksi.
Mutta, ja tämä on mielestäni iso mutta:
Muutama päivä sitten Chilean alkoi kaatuilla kastelun jälkeen. Se meni vinoon ruukun reunaa vasten. Lehdet ovat paksuja ja meheviä, siis painavia, mutta runko alhaalta ohut ja notkea. Korjasin asian täyttämällä ruukun mullalla, eli peitin ohuimman rungon. Kasvu ei siis ollut aivan tasapainoista. Voi olla, että se lähiviikkoina jyrää kaverinsa lehtimassasta saamallaan kasvuvoimalla, kunhan pysyy pystyssä, mutta minä en enää aio lannoittaa noin pieniä. Niin kiire kasvamaan ei ole.

Vähän isommat, 9-senttisenä lannoitetut ovat kasvaneet hitusen voimakkaammin kuin ilman lantaa jääneet ikätoverit, mutta erot eivät ole mainittavat. Ehkä niilläkin menee aikaa lisäravinnon hyödyntämiseen. Haittavaikutuksia en kuitenkaan ole huomannut.

Todellinen hyötyjä varastolannoituksesta on 15-senttisenä lannoitettu Cajamarca. Lannoitettu on vetänyt lisää kaulaa ja on silti tukeva ja paksurunkoinen. Nyt siinäkin on kukkanuppuja, vieläpä isompia kuin lannoittamattomassa. Se menee vauhdilla ohi. Olkoon epäilyni kukinnan myöhästymisestä aiheeton.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.