Varastolannoitus vaikuttaa

sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Minulta on jo kyselty, miten kanankakalla lannoitetut jaksavat. Siitähän on vasta reilu kaksi viikkoa, kun tein varastolannoituksia 3.2. Muutokset eivät tule esiin välittömästi. Taimet kasvavat rehevästi, mutta niin tekevät lannoittamattomat kaveritkin. Väri on tummempi noilla luonnonlannoitetta saaneilla ja ehkä ne kasvavat vähän ripeämmin. Pikku taimilla taitaa juurien kasvatteluun kulua muutama viikko, isommilla lannoitus näkyy nopeammin ja selkeämmin.
Cajamarca (C. chinense) oli suurin lannoitepaukun saaneista ja niitä oli kaksi, joten toinen jäi vertailukappaleeksi. Oikealla on ylimääräisen annoksen maitopurkin nurkkaan saanut, vasemmalla ilman jäänyt. Se on toki saanut normaalia lannoitusta muutaman kerran. Lisälannoitettu on haaroittunut voimakkaasti, lehdet ovat isompia ja onhan se korkeampikin.
Ylhäältä ero on vielä selkeämpi. Väriero on silmällä katsoen kuvaakin voimakkaampi. Ilman lisälannoitusta jäänyt vaikuttaa suorastaan keltaiselta, lannoitettu on tumman vihreä.

Mutta: Pienemmässä on kukkanuppuja. Aivan liian aikaisin tuommoisiin 25 cm korkeisiin, mutta ehtiihän se kasvaa ennen kuin kukat pysyvät ja tuottavat satoa. Seurataan tilannetta.

5 kommenttia:

Kaltsu kirjoitti...

Parisen viikkoa sitten itsekkin laitoin luonnonlannoitetta Jalapenolle. Tosin se on myös saanut Biobizz Growtakin lisäksi.

Samantapaista kasvua siinäkin on havaittavissa mitä sullakin. Tummaa voimakasta kasvua. Lehdet isoja. Haarautunut hienosti. Runko paksu. Mitään merkkejä ei ole ylilannoituksesta. Tosin annuumit taitaa kestää lannoitusta muita lajeja paremmin.

Taidan laittaa muillekkin chileille. Sen verran hyvältä vaikuttaa.

Chilivaari kirjoitti...

Sehän siitä voi olla seurauksena, että kukinta viivästyy, mutta sehän tähän aikaan voi olla hyväksi. Erityisesti baccojen kanssa voisi olla varovainen. Ne kasvavat lannoittaen äkkiä pitkäksi. Tosin ei minulla ole tällä menetelmällä niistä vielä mitään kokemusta.

InkRose kirjoitti...

Todella komeaa, paksua vartta tekee tuo Cajamarca kyllä, niin varastolla kuin ilman. :)

Voipi olla että seuraaviin ruukutuksiin tulee itsekin laitettua varastoa, sen verran innostavaa tulosta näkyy tulevan.

Mitenkäs vaarin Zavory jakselee, kasvaako yhtä reippaasti kuin tämä? Omani - siis jo joulukuun puolivälin tienoolla itäneet - ovat pituudeltaan vasta tuon pienemmän Cajamarcan luokkaa, joskin leveyttä taitaa olla enemmän kuin isommallakaan noista. Viime viikolla huomasin että ovat alkaneet viimein haaroittua, joskaan rosvon alut eivät ole silmua kummemmaksi vielä äityneet kasvamaan. Ei taida valo riittää.

Jahka nyt vain aurinko malttaa kääntyä olohuoneen ja keittiön ikkunoihin niin varmaan tulee noita sinne laitettua. Makkarin aamuaurinkoiselle ikkunallekin olisin ikkunalaudan mieluusti myös laittanut, mutta eipä rouva lämmennyt sille. No, amppeli tai pari sitten sinne. ;)

Chilivaari kirjoitti...

Zavory on kovin pieni vielä, pienin chinenseistäni, leveä, mutta matala. Se ehtii hyvin kasvaa parvekekauteen mennessä. Siksi en ole sitä lannoittanutkaan vielä. Ikkunalle ei kohta mahdu. Pitää jo jarrutella.

Mr_Green_ kirjoitti...

Tervehdys! Tosi komeita kasveja sulla.. Nyt vasta bongasin sun blogin, täytyypä ruveta enemmänkin seurailemaan. Luonnonlannoitus kiinnostaa kovasti. Hyvältä vaikuttais... =)

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.