Kaappi loppuu kesken

lauantai 2. huhtikuuta 2011

Valotesti 2.4. Päivänvalobalanssi kamerassa 
Eihän tästä kuvasta enää saa selvää, kun kaikki eivät mahdu "oviaukkoon", enkä sitä viitsi repiä isommaksi. Teen loppuvertailun lähipäivinä, kunhan on aurinkoista ja parvekkeella riittävän lämmintä. Viisi viikkoa riitti kaappikokeelle. Isoimmassa Inca Red Dropissa (oikea laita) on latva haarautunut ja kukkanuppuja muodostuu. Se on noin 30 cm korkea, "punaisessa valossa" kasvanut Inca on alle 20 cm.

Aion mitata paitsi pituuden myös painon (juuret puhtaiksi pestynä), lehtien lukumäärän ja rungon paksuuden. Olisiko muita kiinnostavia mittoja?

Kameran balanssi tässä oli päivänvalolla, koska "sinisessä valossa" kasvaneet ovat niin paljon isompia. Folioseinästä heijastuva 2700K "lämmin valkoinen" vaikuttaa olevan voimakkaampi, mutta uskokaa minua, ei se ole, mittarilla mitaten molemmat ovat yhtä voimakkaita. 5500K luonnonvaloa varjostavat isot kasvit ja pikkuinen Habanero edessä jää vähemmälle valolle. Aion jatkaa niiden kasvattelua kun isommat saan pois kaapista. Nyt Habanerojen tilanne on suunnilleen tasan.

Tuosta löytyy koko testisarja käännetyssä aikajärjestyksessä.

6 kommenttia:

Räyhis kirjoitti...

Kyllähän tämä hiljaiseksi vetää. Tässä vaiheessa ei liene kenellekkään epäselvää onko värilämmöllä väliä..

Chilivaari kirjoitti...

En minäkään tässä näin uskonut käyvän.
Nyt sinisessä valossa Inca kasvattaa sellaista vauhtia kukkanuppujaan, että olisi houkutus jatkaa vielä testiä ja katsoa, mitä kukinnasta seuraa. Eikös ne hamppuohjeet sanoneet, että kukitukseen tarvitaan punaista valoa?

No, eihän se voi pitää paikkaansa, kukintahan onnistuu mainiosti ikkunalla luonnonvalossa. Sitä paitsi kaappi loppuu ja sitä pitäisi jatkaa ylöspäin. Samalla alaosan valaistus varjostuisi pahasti. Antaa olla. Minä uskon testaamattakin, että kukitukseen ei tarvita erityistä punaista valoa.

Räyhis kirjoitti...

Kaukolämmityksen sielunelämää hämmästelevänä sanoisin, että CHILIN kukitukseen ;) lämpö vaikuttaa enemmän kuin valon värisävy. Jokatapauksessa valoa pitää olla runsaasti.

Kiitos Vaarille kuitenkin testistä, nyt on mustaa valkoisella.

Anonyymi kirjoitti...

Olisiko lehtipinta-alan mittaaminen mitään? Se kuvastaisi kasvujen, suuntaa-antavasti myös biomassojen prosentuaalisia eroja. Jos et säilytä kasveja, punnituksen voisi tehdä erikseen lehdistä, varresta ja juurista. Tuolloin saisit tietää mihin kasvin osiin kasvu kohdistuu eniten (ellei se mene tasan kaikkien kesken).
Minusta muuten näyttäisi kuvan perusteella, että sinisempi valo kasvattaa vähän ronskimmin vartta ja punaisemmalla valolla kasvi on tuuheampi.
On mukavaa, että viitsit tehdä tällaisia mainioita testejä :).


Tsemppiä, t. JaloPena

real_koikka kirjoitti...

sulla ihanan tietorikas ja sisällökäs blogi. en yleensä lue mitään vähääkään mut tänne jäin kiinni silmineni. samalla tuli mielee et jos sulla on paljon eri lajikkeiden siemeniä ni voisit lähettää jos mitenkää onnistuu. tarviisin täydennystä omaan siemenpankkiin ja kovasti uusia lajikkeita. maksaisin kyllä postimaksun jne.. nää oli kyl kiva nää testit mitä olit tehny. täytyis myös saada tehtyä valotestejä mut loppuu tila kesken. ei o ku tuo teltta mis voi kokeilla ja sielläkin ain vaa puol vuot aikaa kokeilla jos ehtii ku kevään taimet valtaa sen ain jo tammikuussa =) vihreataika.blogspot.com käy kattoo jos nappaa =)ei viel hääppöses mallis mut kyl se siit ku saa kunno kamera ja itteeni niskast kii et sais joti tekstiiki.

Chilivaari kirjoitti...

Kovinpa vanhaan juttuun kommentoit, mutta eipä se mitään, kyllä Google muistuttaa niistä.
Onhan minulla siemeniä, mutta mitään listaa en ole laatinut, enkä myyntitoimintaa harjoittanut. Jos blogista havaitset kiinnostavia lajikkeita, pistä sähköpostissa osoitteesi ja kerro kiinnostavat lajikkeet. Kaikista ei enää ole siemeniä tallessa, mutta useimmista on, joistakin paljonkin yli oman tarpeen.
Sähköpostiosoitteen löydät tietysti profiilistani.

Blogisi on toistaiseksi kuvakokoelma. eikä se aina aukea ulkopuoliselle. Jotakin selitystekstejä olisin kaivanut.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.