Siemeniä riittää

torstai 13. lokakuuta 2011

Kiitos runsaasta kiinnostuksesta Jamya kohtaan.

Siemeniä riittää. Rapistelin yhden puolikkaan tyhjäksi ja laskin siemenet. 30 kappaletta sieltä tuli, eli yhdessä chilissä olisi 60 siementä. Kun chilejä on kymmenittäin, keko kasvaa nopeasti. Tuossa ei vielä ole kovin montaa perattuna. 

Keneltäkään kysymättä päätin vähän viivyttää siementen lähettämistä. Ensinnäkin ne on hyvä kuivata ennen postitusta. Kuivurissa yhden yön oltuaan ne irtoavat helposti, mutta senkin jälkeen pidän yleensä siemeniä jonkun viikon talouspaperin välissä huoneenlämmössä.

Toisekseen ajattelin suorittaa koeidätyksen nyt heti, ettei jokaisen tarvitse itse tehdä sitä tai miettiä itävyyttä, kun nämä ovat kasvaneet viileällä parvekkeella. Normaalisti kokeilen kolmella siemenellä. Jos niistä kaksi itää, se riittää minulle. Jamy sai nyt isomman otannan.

Itäminen kestänee viikon verran, joten lokakuun viimeisellä viikolla uskoisin postiluukkujen kolahtelevan. 

Jamyn valitsin jaettavaksi siksi, että sitä ei ole kotimaisilta siemenmyyjiltä saatavissa ja se on kiitollinen kasvatettava, satoisa ja hyvän makuinen. Siemen on alun perin Fataliilta, mutta se on poistunut hänen valikoimistaan.

1 kommenttia:

Tarina kirjoitti...

Juu-u jopa onkin kaunis kasa siemeniä puolikkaasta chilistä.
Siemen voi olla hyvinkin vitaali, mutta muut olosuhteet vaikuttavat siihen kuinka tarinasa käy.
Kasvaako uljas kasvi vai onkos lopputulema vallan joku muu.
Villasukan lämpöistä ehtoota!

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.