Kanansuikaleet Cajamarca

keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Minulta on pyydetty reseptejä, mutta se on kyllä turhaa. Olen ruoanlaittoon perehtynyt vasta vanhemmalla iällä ja silloinkin käytännön kautta. Onhan noita ruokablogeja ja jopa chiliä käyttäviä. Monimutkaiset reseptit suorastaan pelottavat minua. Yksinkertainen on kaunista - ja joskus hyvääkin, kuten tänään.
Kanansuikaleet Cajamarca a'la Chilivaari  

Otetaan paketti kananpojan fileepihvejä, jotka nykyisin ovat usein edullisessa tarjouksessa. Niiden pitää olla marinoimattomia. Suikaleetkin kelpaavat, kunhan niissä ei ole mössöä ympärillä.
Fileet leikellään terävällä veitsellä noin puolen sentin siivuiksi.

Otetaan Cajamarcaa tai vastaavaa chiliä 
(baccatumit käyvät hyvin) yksi palko pihviä kohden ja leikellään se renkaiksi.

Kuumalle wokkipannulle laitetaan lihat, hetken päästä chilit ja paistetaan kypsiksi. Siihen ei kauan mene. Loppuvaiheessa lisätään merisuolaa ja wokkivihanneksia maun mukaan. Siinäpä se ateria on. Kaiken kruunaa hyvä (halpa) punaviini. 

4 kommenttia:

Toni.A kirjoitti...

Ei pidä olla turhan vaatimaton, ruoka näyttää herkulliselta ja varmaan on vielä herkullisempaa. Kuten itse sanoit, on monesti yksinkertainen kaunista. Varmaan myös herkullisempaakin, kun kymmeniä mausteita sisältävät ruoat.

Chilivaari kirjoitti...

Tämä muuten oli herkkua muidenkin kuin tekijän mielestä.

Kuva valehtelee taas. Ruoka oli melkein syöty ennen kuin älysin ottaa kuvan ja se tuli turhan läheltä. Kananpalat ovat suupalan kokoisia haarukkapaloja. Vihanneksista oli kaikki paremmat jo syöty, mutta kasasin tuota pikkutavaraa taustaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää hyvältä. Voisiko vastaavaa tehdä Red Peruvian Rocotoista? Tai mitä itse tekisit niistä, jos olisi pari keskikokoista kypsinä? :)

Chilivaari kirjoitti...

Tottahan tuota rocototkin maustaisivat. Maku vain on erilainen. Makuasioita on aika turha toiselle yrittää välittää, mutta minusta kana kaipaisi vähän terävämpää, kenties myös vähän happamempaa kuin pelkkä rocoto. Ehkä sitruunaa ja juustokuminaa mukaan, tai ripaus baccatumia sen seuraksi.

Kannustan kokeilemaan.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.