Kanankoipia Padrón

sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Tämä juttu oli vähällä jäädä tekemättä. Eilisen jutun lopussa olleista tapille leikatuista varsista muistui mieleen tämä herkkuhetki ja kuvakin vielä löytyi muistikortin syvyyksistä. Melkein kuukausi sitten oli Chilifoorumilla juttua Pimiento de Padrónin herkullisuudesta. Olin juuri laittanut kanankoipia uunissa Padrónilla. Ruoka oli syöty, mutta jääkaapista löytyi jämät, jotka kuvasin.

Kyseessä ei tosiaankaan ole mikään monimutkainen gourmet-ateria, vaan yksinkertaisista yksinkertaisin ruoka. Valmiiksi maustetut kanankoivet ladotaan uunivuokaan chilien päälle ja näiden kanssa lomittain. Paistetaan puoli tuntia, kuten koipien ohjeessa mainitaan. Nautitaan riisin ja punaviinin kera hyvässä seurassa.

Pimiento de Padrón poimitaan yleensä vihreänä, mutta nyt olin antanut muutaman punastua saadakseni siemeniä. Chiliä saa olla enemmän kuin kanankoipia, ne ovat aika mietoja, enimmäkseen. Ylimmät osat chileistä paloivat vähän. Niitä olisi voinut kääntää välillä tai pitää vain koipien alapuolella. 

 Noista jämistä sai vielä hyvän aterian paistinpannulla kuumentamalla

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kokeilehan tehdä kanaa niin että laitat nahan ja lihan väliin chiliä ja valkosipulia (ja jotain muita yrttejä jos mieli tekee.) Itse kana maustuu hyvin ja "höysteet" eivät pala uunissa. Kana muuten paistetaan normaalisti uunissa ohjeen mukaan. Tilkka vettä astian pohjalle.

Chilivaari kirjoitti...

Tulisemmalla chilillä varmaan paikallaan. Kiitos vain vihjeestä.
Tässä tapauksessa Padron oli paremminkin lisuke kuin mauste.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.