Aji Huanuco - nopeakasvuinen baccatum

lauantai 30. maaliskuuta 2013

Taimet ovat viime kuukaudet kasvaneet aivan liian tiheässä, kuusi taimiruukkua samassa "kastelukaukalossa", grillipihvien pakkauslaatikossa kylki kyljessä. Chinenset ovat kärsineet, kasvaneet luiruiksi, puolimetrisiksi yhden rungon kasveiksi, vaikka haarautuivat varhain. Sieltä kasvoi yksi ylitse muiden ja sehän oli baccatum Aji Huanuco.


Pelastin sen parvekkeelle ruukunvaihtoon huomatakseni vain, että sopivat ruukut olivat loppu. Nyt se on 60 cm korkea, yllättävän tukeva baccatum, vaikka on kasvanut 9 cm taimiruukussa, joka sekin oli niin vajaa, että multaa oli vain 2,5 dl. Kukkanuppuja on jo latvassa, vaikka ikää on vasta viikon yli kaksi kuukautta. Tammikuun lopulla se oli hento sirkkalehtitaimi. Raivasin sille tilaa olohuoneen ikkunalta.

Lievä hajuhaitta pelmahtaa tästäkin baccatumista Omnicolorin tapaan, kun sitä käsittelee. Kasvu on kuitenkin sitä luokkaa, että tämä on piikkipaikalla kilpailtaessa ensi kesän parvekkeen parhaasta paikasta, auringosta ja isosta ruukusta. Kesän parhaat sadot ovat siltä paikalta tarjonneet aikaisemmin mm Jamy ja Aji Amarillo.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.