Puheet Siamista voi melkein unohtaa

tiistai 26. maaliskuuta 2013

Omnicolorhan se aivan ilmeisesti on tämä Siam Hot. Mitähän varten sillekin piti keksiä uusi nimi? No, katsotaan nyt kypsään chiliin asti, ennen kuin uusi nimi hylätään. Jos niillä vaikka olisi jotakin pientä eroa.


Kolme viikkoa sitä on, kun tuo alkoi kukkimaan ja nyt aurinkoakin saatuaan se on alkanut kasvattaa chilejään. Aivan ilmetty Omnicolor tuo on. Ei mitään eroa toistaiseksi. Hajuhaitta on vähän hellittänyt. Se on jotenkin ajoittaista, ehkä joihinkin kasvuvaiheisiin liittyvää. Vertailun vuoksi kasvamaan laittamani oikea Omnicolor on vielä niin pieni, että siinä ei tuoksu tunnu.

Siam Hot (C. baccatum), todennäköisesti sama kuin Omnicolor on kasvanut kymmensenttisessä taimiruukussaan reippaasti ja on jo puolimetrinen joka suuntaan vähän yli kolmen kuukauden ikäisenä. Runko on tukeva, puumainen suorastaan, mutta niin oli Omnicolorillakin kunnes siitä tuli amppelikasvi. Aivan samoja latuja kulkevat.


3 kommenttia:

Petra K kirjoitti...

Kiintoisa huomio tuo haju. Omassa Omnicolorissakin hajuhaitta on taasen vähentynyt, kun muutama viikko sitten dunkkas kohtuu epämiellyttävälle...

boozeman kirjoitti...

Itsellä on Habanero Orange tuoksunut omituiselle. Vähän samalle kuin Nutriforten tomaatti- ja mansikkaravinteen päälannoite. Voisiko olla niin että chileillekin tapahtuu sama kuin kananmunille. Tuoksuu ja osin maistuu siltä mitä kana/chili on "syönyt"?

Pitänee luottaa taas pinkkiin eli Puutarhan kesää tilalle ja sitten verrataan.

Anonyymi kirjoitti...

No hyvä että tuli foorumin puolelta välillä tännekin kurkattua - ratkesi viimeinkin koko talven vaivannut mysteeri: Mihin kissat on käyneet ruikkaisemassa?
Pyödällä talvehtiva Omnicolor antaa siis synninpäästön kissoille. En tuota osannut edes epäillä, lähistöllä majailevia pubeja kyllä mutta totesin ettei haju aivan täsmää.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.