Tomaatit itämään

perjantai 15. maaliskuuta 2013

Pidempään en jaksanut pidätellä, kun Patrik Tukholmassa kylvi omansa jo tiistaina ja Toni.A Kiteellä myös suunnittelee tomaattien kylvöä. Liikakasvua ennen ulos vientiä lähinnä pelkään, kun ei ole kasvihuonetta noille tarjota. Minulla on kyllä viileää kasvattelutilaa, jos alkavat liian korkeiksi kasvaa ennen kesäkuuta. Tomaattilajikkeita meni lautalle vain 3. Keltainen Golden Sunrise on ollut meidän suosikkimme jo vuosikausia. Unkarilainen pensastomaatti Manó oli viime kesän yllättäjä ja Hyötykasviyhdistyksen takavuosien suosikki Sibiria oli kolmantena. Näistä saan muutaman taimen.

Samaan aikaan makuuhuoneen ikkunalla:


Amppelitomaatti Tumbling Tom Yellow aloittelee kuudetta satokauttaan. Vaihdoin sen isompaan amppeliin muutama viikko sitten ja samalla karsin vanhimpia juurakoita pois tuoreempien tieltä. Taas se herää kevääseen, vaikkakin viimekeväistä myöhemmin. Silloin siinä oli jo kypsää tähän aikaan vuodesta. Talvet ovat erilaisia ja tämä on ollut tavallista pimeämpi.

Muutama pieni raakile siellä jo kasvaa ja kukkia on pienehköissä tertuissa. Kunhan aurinko pääsee vihdoin pilvien takaa tännekin, kasvu alkaa uudessa mullassa kenties jopa edellisiä keväitä runsaampana. Tämän paikka on kesäisin ollut parvekkeella ja versot roikkuvat aikamoisena harakanpesänä amppelin sivuilla ja alapuolella.

1 kommenttia:

Toni.A kirjoitti...

Tulevalla viikolla lähtee tomaatit tulille, sen verran pitää odotella. :) Odottelen samalla tässä paria villichiliä, joten samalla laitan nekin.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.