Siam Hot haiskahtaa vahvasti Omnicolorilta

keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Tuollaista nimien sekaannusta jo vähän epäiltiinkin ja nyt sain lisää todisteita.


Tuossa on Omnicolor reilun kuukauden ikäisenä ja Siam Hot viikkoa vaille kolme kuukautta. Laitoin "oikean" Omnicolorin kasvamaan, kun kuulin epäilyksistä, että Siam Hot onkin ehkä väärin nimetty Omnicolor. Samanlaistahan noiden kasvu on, mutta niin se on monilla baccatumeilla. Tärkein tuntomerkki on haju. Aikaisemmin Omnicoloreita kasvattaessani ihmettelin, kun kasvatushuoneessa tuntui kissan pissan haju. Meidän katti ei ruiski minne sattuu. Siirsin Omnicolorin toiseen huoneeseen ja haju seurasi sitä. Se ei tule kukista, eikä lehdistäkään, vaan jotenkin koko kasvista. Pubescensit tuoksuvat ja lehtiä hieromalla se voimistuu. Omnicolorin tuoksu on erilainen, hajuksi sitä voi sanoa ja se leviää koko huoneeseen. Tämä pikkuinen Omnicolor ei juuri vielä haise, mutta ehkä haju tulee myöhemmin. Isompi Siam sen sijaan tuoksahtaa voimakkaasti lähietäisyydeltä.


Siam Hot (C. baccatum) avasi ensimmäisen kukkansa ja baccatumin tyypillinen kalanruotokuvio sieltä ilmestyi. Väri on oikea ja kukan kokokin on pienehkö, joten se kyllä vastaa Omnicoloria. Katsotaan seuraavaksi, lähtevätkö raakileet kasvamaan pystyyn kellanvihreänä ja muuntuvatko sitten Omnicolorin tapaan eri värisiksi. Vahva epäilys on, että nämä ovat sama chili eri nimillä. Sitähän siementen myyjäkin epäili siamilaista yhden kesän kasvateltuaan. Thaimaalainen Siam Hot on sitten jotakin muuta. Toiveeni hajuttomasta Omnicolorista ei ainakaan toteutunut. Kaikkea ei voi saada.

3 kommenttia:

Toni.A kirjoitti...

Joo, ei se Omnicolor lopuilleen pahan makuinen ole, mutta kieltämättä aika vahvalle kissan pissalle se puska haisee. ;) Erittäin koristeellinen ja satoisa senkin edestä.

Chilivaari kirjoitti...

Uloshan se kesällä kuuluu. Meillä on ollut vuosia amppeli kuistilla koristeena, mutta nyt vanha sai liian kylmää syksyllä ja kuivui sisään tuotuna. Eri väriset chilit pysyvät pitkään hyvinä oksilla ja se on kasvutavallaankin koristeellinen.
Minä pidän mausta, myös keltaisena.

Bluesman kirjoitti...

Olen käyttänyt Omnicoloria hyvällä menestyksellä suolakurkkujen valmistuksessa. Toimii oikein hyvin.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.