Chinenset kukkivat (vihdoinkin)

perjantai 12. huhtikuuta 2013

Viileä varastohuone ei todellakaan ole yhtä tehokas taimikasvattamo kuin aikaisemmin käyttämäni olohuoneen ikkunalauta. Chiliharrastusta aloitellessani tein päätelmän, että habanerot tulivat kukkaan kolmen kuukauden ikäisinä. Nyt näillä hiukan oudommilla chinenseillä neljäs kuukausi on jo pitkällä ennen kuin kukkia ilmestyi.



Pimenta de Bode (C. chinense) on kärsinyt taimilaatikon ahtaudesta tai muusta mistä lie, sillä se on pudotellut lehtiään toisen oksan melkein kaljuksi. Ulkona aurinkoisella takapihalla on vielä paksusti lunta, mutta lämpöasteita kuvaukseen.



CGN 21500 (C. chinense) näyttää voivan paremmin, vaikka se on tästä brasilialaisesta parivaljakosta kuuman ilmaston kasvi ja Bode on vuoristosta. Kukkia on runsaasti, mutta onnistumisia on vielä liian aikaista veikata.

Kolmas kukkaan puhjennut on Colombian Orange (C. chinense), jonka ruukunvaihdosta jo ehdinkin kertoa. Se on näistä suurin, mutta pienet kukat on siinäkin. Tuossa näkyy chinensen violetit heteen varret ja hyönteispölytystä varten mesipallukka niiden vieressä. Talvehtineissa chinenseissä monissa on jo raakileita, vaikka ne ovat olleet samassa tilassa näiden kanssa. Pakkasilla lämmöt olivat 15-18°, mutta nyt ovat nousseet. Aurinko lämmittää jo tuntuvasti ja ennen kaikkea lisää valon määrän suotuisalle tasolle.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.