Paprika Hecele erõs, 3 kuukautta, 60 cm

torstai 18. huhtikuuta 2013

Paprika Hecele erõs (C. annuum) kasvoi viime kesänä parvekkeen nurkassa kattoon asti ja siinä oli komean kokoisia chilejä. Nyt tuo on olohuoneen ikkunalla kasvanut kolmessa kuukaudessa 60 cm korkeaksi ja varsin tukevaksi. Kukinta alkoi kahden ja puolen kuukauden iässä. Se ei siis ole nopeimpia annuumeita, mutta ehtii vielä liiankin hyvin kesän karkeloihin.

Nyt se on kolmilitraisessa ruukussa ja vaatisi piankin isomman. Viime kesänä kuusilitrainen kävi pieneksi ja rajoitti selvästi satoisuutta. Jos kasvu jatkuu keskeytyksittä, tämä saattaisi olla ulkokasveja ensi kesänä.

Hecelen kukinta onnistui alusta lähtien erinomaisesti ja nyt siinä jo kasvaa useita pikku chilejä. Kypsää satoa tosin saa odottaa pari kuukautta, mutta kesän ulkokauden alkaessa ne kuitenkin voisivat jo olla kypsiä. Nyt pitäisi vain sopivalla lannoituksella huolehtia, että kukinta ja sato jatkuu. Pienillä chilikasveilla on taipumusta lopettaa pituuskasvu siksi aikaa, kun ne kasvattavat hedelmiään. Minä en sitä oikeata lannoitusta tunne, mutta voisin kokeilla varovaista ruukunvaihtoa, kunhan parvekkeella vähän lämpiää ja sen saa tilavampaan paikkaan.

Hecelen chilit eivät ole aina säännöllisen muotoisia, vaan tuollaiset lommot kuuluvat asiaan. Varsinainen jännityskysymys on, löytyykö noista tänä vuonna siemeniä. Viime kesän koko sato oli täysin vailla siemeniä. Tekisipä nyt mieli vilkaista yhdestä, mutta eihän niissä noin pienenä vielä ole siemenet kehittyneet. Kasvakoot rauhassa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.