Vielä näkee ulos

maanantai 15. huhtikuuta 2013

Olohuoneen ikkuna huhtikuun puolivälissä.

Monena keväänä ikkuna on ollut niin täynnä isoja chilejä, että ulos ei ole nähnyt huhtikuun lopulla. Nyt kasvustoja on vähän jaettu ympäri taloa. Ikkunalaudalla majailevat vasemmalta alkaen aivan reunassa taimivalon alla pieniä annuumeita, sitten Canario, joka viime päivinä on kasvattanut pari pystyoksaa. Sen vaakaoksan alla on kolme laatikkoa tomaatteja. Keskellä iso tyypillinen baccatum on Aji Huanuco, joka juuri aloitti kukinnan. Jospa siihen ehtisi tarttua muutama raakile ennen kuin vien sen parvekkeelle, missä toinen Canario jo kärvistelee. Alma Paprikassa kypsyy taas pallukoita, Rocoto M2:ssa kasvaa raakileita ja oikeassa laidassa annuum Hecele kukkii myös. Tyhjä tila on kissan vartiopaikka.

Varastohuone 14.4.

Kellarikerroksen viileässä varastossa onkin sitten isompi viidakko. Siellä majailee kymmenkunta talvehtinutta, edessä Jamy, Aji Cristal ja Ulupica Large. Keskellä on 7 kpl viime päivinä ruukutettuja chinensejä, niiden takana lisää talvehtijoita ja aivan piilossa pienempiä taimia. Yksi tomaattikin siellä kiemurtelee lamppuun. Nuo työmaavalot ovat osoittautuneet hyväksi hankinnaksi. Yhtäkään putkea ei ole palanut kahden talven aikana ja valoa riittää talvehtimiseen, jopa pienimuotoiseen satoonkin. Aji Cristal on tuottanut chilejä jo tammikuun lopulta asti. Monissa muissakin talvehtineissa on raakileita, mutta aurinko ne varsinaisesti herätti kevääseen.

Ansarijauhiaisista en ole päässyt kokonaan eroon. Niitä varten lampuissa riippuu keltaisia tarra-ansoja. Parilla muullakin ikkunalla on vielä muutama chili. Liikaa niitä on näihin tiloihin.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.