Aji Ahuachapáu kypsyy todella hitaasti

torstai 1. heinäkuuta 2010

Puoli vuotta sillä meni pikkutaimesta kypsään satoon ja yli kaksi kuukautta kesti kehitys raakileesta kypsäksi. Siinä vaikuttaa varmasti kylmä kesäkuu, sillä lämmöllä on ratkaiseva vaikutus lopullisen värin syntymiseen.
Aji Ahuachapáu eli CAP 220 (C. baccatum) on oranssi väriltään, väri vain ei toistu netissä. Se on melko satoisa lajike ja maultaan muistuttaa paljon Aji Cristalia ja on hyvää esimerkiksi leivän päällä silputtuna. Yhden söin jo aikaisemmin raakana ja maistui se silloinkin, mutta kypsässä on enemmän makua ja tuoksua.

Maaliskuussa se jo oli melko iso, mutta pehmeävartinen. Sittemmin sen hoito on ollut vähän retuperällä ja hitaus johtunee osaksi siitäkin. Laitoin sille yhden tukikepin ja sen jälkeen uudet oksat ovat olleet tukevampia ihan itsekseenkin. Voimakasta pituuskasvua syntyy helposti, jos tätä lannoittaa vähänkin voimakkaammin. Se on taitanut tottua vaatimattomiin oloihin kotipuolessaan, mitä ilmeisimmin El Salvadorissa Väli-Amerikassa, missä tuon niminen paikkakunta sijaitsee.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.