Uutta kasvua Manzano Orangessa

maanantai 12. heinäkuuta 2010

Kypsiäkin on vaikka mitä, mutta kerronpa ensin terassin reunuskasvin, Rocoto Manzano Orangen kuulumiset. Se on mukava karvainen kaunistus oleskelupihallamme. Onhan se sentään jo metrinen toista kesää kasvaessaan.


Kuukausi sitten epäilin, tuleeko tästä yhtään mitään. Tuulisella ja aurinkoisella paikalla Rocoto aluksi vain sinnitteli hengissä, eikä se vieläkään ole paljoa kasvanut.
Se alkoi kuitenkin vaihtaa talvehtineita lehtiään ja nyt ne ovat melkein kaikki uutta kasvua ja nuppujakin on. Vanhat lehdet menivät ryppyisiksi ja niihin ilmestyi ruskeita vioituksia ikään kuin ripsiäisen tuhoja. Muutamassa viikossa ne sitten putoilivat pois uusien tieltä. Kukinta on taas myöhässä, mutta viime kesänähän tuo ei saanut mitään aikaiseksi. Nyt on toivoa ennen joulua vielä saada maistiaisia, jos tuon kaivaa onnistuneesti maasta uudelleen ruukkuun ja tuo sisään viimeistään lokakuussa tai ennen pakkasia.

Muut Rocotot ovat taas nopeampia kasvussa, erityisesti tämän kevään taimet, joista jo ehdin ikkunalaudalla saada satoakin. Ulos viedyt vähän hidastelivat muutosvaiheessa, mutta kyllä esimerkiksi tämä Rocoto Red Peruvian on ihan hyvässä vauhdissa, samoin Riesen, josta jätin yhden taimen sisään parvekkeelle. Se on selvästi suurin ja siinä on eniten satoa oksilla, kypsiäkin.

2 kommenttia:

Anonymous kirjoitti...

Milloin laitat rocotot itämään?Joku sanoi joskus jo aloittavansa joulukuun puolella,mutta itsellä ei ole mahdollisuuksia niin aikaisin kasveja tilanpuolesta laittaa itämään.

Papereeka88

Chilivaari kirjoitti...

Onhan nuo varhain laitettu, joulukuun puolessavälissä. Näistä tämän vuotisista lajikkeista sain kyllä kypsää satoakin jo toukokuussa. Kauniita ikkunalautakasvejahan nuo on.

"Yleisön pyynnöstä" minulla on tuossa sivupalkissa linkki tämän vuoden kasvieni historiaan: http://chilivaari.blogspot.com/2010/02/lista-vuoden-2010-chileistani.html
Sieltä löytyy muidenkin kasvatusajat.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.