Testikaappi täynnä

tiistai 1. maaliskuuta 2011

Tutkimusmatka voi alkaa.
Pari viikkoa meni ennen kuin sain tasaparit molempiin kaappeihin. Annuumit vaihdoin myöhemmin itäneisiin, jotta ne eivät peittäisi kaikkia muita alleen. Baccatumeissa ei aivan tasaparia itänyt, vaan sininen on kaksi päivää vanhempi. Sen voi ottaa myöhemmissä mittauksissa huomioon.
Valotesti alkaa 28.2. Kamera keinovaloasetuksilla.
Kaapeissa ovat annuum Pimiento de Padron, chinense Habanero (vasta niskalenkillä) ja baccatum Inca Red Drop. Kuva on keinovalobalanssilla eli oranssinkeltainen muutettiin valkoiseksi ja luonnonvalo näyttää siniseltä. Molemmat annuumit jumittuivat siemenensä sisään sirkkalehtien kärjestä. "Kypäräpäisyys" näyttää olevan ominaista noin lämpimässä (28°) mullasta nouseville. Se viitannee kuivaan ilmaan.

Tutkin siis väitettä, että taimen kasvunopeus, pituus, paksuus, haarautuvaisuus ja lehtien määrä olisivat erilaisia eri värisessä valossa kasvaneilla. En usko, että noissa olisi mitään eroa, kunhan muut kasvuolosuhteet ovat samat, mutta katsotaan ja mittaillaan muutaman viikon päästä.
Valoa taimilla on 10.000 luksia, eli reilusti enemmän kuin pilvisenä päivänä kesällä ulkona. Molempia osastoja luonnollisesti kasvatetaan samassa mullassa, kastellaan yhtä paljon ja mahdollisia lannoitteita käytetään sama määrä. Vain valossa on eroa.

Jos nyt pitäisi joku väliaikahavainto esittää, niin sinisessä valossa nousee vähän pidempiä taimia sirkkalehdille. Se ei ole mitenkään tavoiteltava ominaisuus. Palataan asiaan, kun selvää kasvua on tapahtunut.

Lisäys 13.3.
Seuraava tarkistus.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.