Lisää mustia chilejä

perjantai 8. kesäkuuta 2012

Tasmanian Red (C. chinense ?)
Tasmanian punainen on yksi näitä outoja lajikkeita, ja se on kenties määritelty väärään lajiin. Varsin monet tuntomerkit viittaavat koristeannuumiin ja frutescensiin, vaikka hedelmien muoto onkin hiukan habaneroja muistuttava. Katsotaan ja maistellaan nyt, kunhan se alkaa punastua. Tuon nimittäin pitäisi muuttua punaiseksi.

Tasmanian Red, johon monet siemenmyyjät ovat lisänneet Habanero-liitteen on kyllä chinensemäisen tukeva puu, mutta kukat ja lehdet viittaavat muualle. Todennäköisesti tämä on risteytys. Tuota vahvistaa sekin, että tästä on ollut kahta eri versiota kaupan, puna- ja valkokukkaista. Minulle siemenet myytiin ilman Habanero-liitettä. Ehkäpä myyjäkin oli alkanut epäillä. Nyt hän on poistanut tämän kokonaan luettelostaan. Samoin oli käynyt edellisen jutun Machu Pichulle toisella myyjällä. Sitäkään ei enää ole markkinoilla. Tämä tietysti voi johtua myös siitä, että siemenet ovat loppu.

Tasmanian Red on kyllä helppohoitoinen tapaus. Puolentoista litran ruukussa se tekee reilua satoa ja kukkii koko ajan, vaikka olen sitä syrjinyt valoisimmilta paikoilta ja lannoittanutkin huonosti. Kokoa sillä on 60 cm joka suuntaan, mutta oksia on leikelty, kun ne ovat alkaneet peittää muita. Tästä olisi tarkoitus saada vain maistiaiset.

2 kommenttia:

Mighty1 kirjoitti...

Kaunis on chili

Tiemuh kirjoitti...

Jotain sä vaari teet kyllä oikein kun chilisi näyttävät niin hyviltä.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.